A Magyar Athletikai Club jubileuma

Folyó évben tölti be a M.A.C. huszonötéves fennállását.

Az ez alkalomból rendezendő ünnepélyek zöme czélszerűségi okokból őszre marad. Egyes mozzanataiban azonban a jubiláris jelleg már a club ezidőszerinti tevékenységére is kiterjed.

Őszszel tartja meg ünnepi közgyűlését, melyen a klub alapítója, gróf Esterházy Miksa arczképét leleplezi, az emlékbeszéd megtartására közéletünk egyik kiválóságát kérte fel a klub.

A közgyűlés napján ugyanazokból a versenyszámokból, melyek a klub első 1875-iki versenyén szerepeltek, versenyt rendez meghívott közönség előtt.

Ugyancsak aznap a klub és tagjai a nyert versenydíjakból, továbbá sportfelvételekből valamint más a klub multjára vonatkozó tárgyakból rendezendő kiállitását megnyitja.

Kiadja a klub monografiáját, mely a lefolyt idő és kronikáján kívül, a klub által felkarolt egyes sportágak fejlődése történetét is feltünteti. Az őszi nemzetközi athletikus viadal, mely október hó 11-én rendeztetik, lesz a jubiláris főverseny, melynek minél fényesebb rendezésére már most kezdődnek az előkészületek.

Egyébiránt az egész évfolyamán tartandó összes nyilvános versenyzés melyek elseje a f. hó 25-én rendezendő mezei verseny, jubiláris érmet adatnak ki.

A jubileummal kapcsolatosan a klubbajnokságokat is felóhajtja újítani a klub, egyúttal tervbe van azok kiterjesztése az athletikán kívüli sportágakra, első sorban a vívásra.