Fővárosi kabaré

E héten nyilt meg s máris lelkesedéssel beszél a Fővárosi Kabaré-ról Budapest színházjáró, intim kellemességekhez szokott népe. A mai rettenetes drága világban, amikor kánkánt táncolnak az árak, valóban határt nem ismerő áldozatkészséggel rendezték be a Fővárosi Orfeum épületében a Fővárosi Kabarét.

Amit modernség, ízlés, szellem csak produkált az utóbbi időben, minden szenzációja a díszítőmunkának és az iparművészetnek hajlékot talált ebben a kedves színházban, de ízlést és szórakozást talál a közönség is.

A tehetséges és nagyjövőjű Komjáthy Károly Harmath Imre librettójára gyönyörű egyfelvonásos operát komponált s a muzsikáról elismert zenetekintélyek is elragadtatással beszélnek.

Harsányi Zsolt egyfelvonásos, Szenes Béla tréfája, Szomaházy István vígjátéka állandó jókedvben tartja az intim nézőteret, a magánszámok egytől-egyig kitűnőek, a rendezés elsőrangu és Budapest legujabb színházi vállalkozása megtalálta az utat a népszerűséghez s ahhoz, hogy a pénztárnál ácsorogjanak az emberek jegyért.