A május 1-i sportünnepélyek

Délelőtt 8 óra 30 perckor az Andrássy-út elején, negyvennyolc csapat, összesen kb. ötszáz versenyzővel indult az Andrássy-úton végig való futóversenyen. A városligeti tónál levő célt (kb. 2400 m.) a MTE I. csapata (Vörös, Bese, Király, Fonyó, Bognár, Steiner, Kayser, Csitkai, Nánási, Steuer, Körmendy) 9 p. 45 mp-nyi idővel nyerte a FTC, MTE II., MTK, OTE, MÁV, BTC. stb ellen.

A verseny jól volt rendezve, mi Grünhut, a MTE elnöke, és Tarján szakértelmét dicséri. A futók nagy száma, tarka, mozgalmas tömege szép képet nyújtott az óriási nézőközönségnek. (Magyarországon soha ennyi futó nem indult egy versenyen.)

Délután az ügető-versenypályán voltak atletikai versenyszámok. A 400 méteres síkfutásban Dobos Béla, Márkus István és Farkas Sándor volt a sorrend. Az 1000 méteres akadályversenyt Bese József nyerte. Molnár Gyula és Farkas István ellen. A 2000 méteres távot a versenyzők katonai felszereléssel (puska, derékszíj, tölténytáska) futották végig, és Fonyó Márton győzött, 7 p. 58 mp. alatt, Molnár Gyula és Hubert János ellen.

A 300 méteres síkfutásban megint kezdők találkoznak. Itt Fixl (MAC) esélyei emelkedőek, utána Püspöky (MAC), Vermes (FTC), Földes (BEAC) látszik legjobbnak. A 400 m.-es síkfutás II. osztályú versenyzőket hoz össze. Fixl-ról (MAC) 52-es tréninghírek vannak forgalomban. Ha ezt kifutja, úgy Podolszky (BEAC), Gerács (FTC) a vert mezőnyben lesznek.

Az 1500 m-es kezdők futásában Benedek (BEAC) viszi a legjobb esélyt a starthoz. A II. oszt. távolugrásban ifj. Pischinger (MAC.) és Komlós, Jobst (BEAC) fognak küzdeni az elsőségért. A sorrend a győzelmi esélyeket is magában foglalja.

A súlydobás ötös csapatversenyben a rendező egylet csapata (Morár, Brhlik, Csejtey, Stizl, Simon, Rothfuchs, Szabó) jó átlagot képvisel. Ha az FTC, Toldy, Bakonyi, Nyilassy-val, a MTK. Ujlaky, Farkas, Gáspárral starthoz áll, gyönyörű küzdelemre lesz kilátás.

A junior diszkoszvetésben Brhlik BEAC. legjobb az eddig nevezettek közül. A 100+200+300+400 méteres stafétában. a rendezőegyletet Perényi, Kende, Benedek, Dörge, Földes képviselik. 200 m.-es, 1000 m.-es 5000 m.-es, magas- és rúdugrás-handikap egészítik