A Kuria nem adott kegyelmet a halálra itélteknek

Ma reggel végzik ki Lászlót, Korvint, Kohn-Kerekest, Dinnyést és társait

Szombaton délután érkeztek be a magyar Kuriáról a budapesti büntető törvényszékhez a László-, Kohn-Kerekes- és Dinnyés-ügyben az iratok. Vasárnap délelőtt 11 órakor a budapesti büntető törvényszék három itélőtanácsa kiszállott a Margit-köruti fogház helyiségeibe, hogy kihirdesse az elitéltek előtt a magyar Kuriának a kegyelmi kérvények tárgyában hozott itéletét. A határozat kihirdetése zárt ajtók mögött történt.

Először Dinnyés Józsefet hozták le a Margit köruti fogház földszintjén levő főtárgyalási terembe és ott dr. Stengl Antal táblabiró tanácselnök kihirdette a zárt boritékban elhelyezett törvényt az elitélt előtt.

Utána dr. Aner Károly táblabiró tanácselnök hirdette ki az itéletet Kohn-Kerekes, Kovács Lajos és Sturcz Károly előtt.

Végül pedig Surgoth Gyula dr. táblabiró tanácselnök kihirdette László Jenő, Korvin-Klein Ottó, Dögei Imre, Gombos Ferenc és Horvát Károly elitéltek előtt a Kuria határozatát. Az államügyészség részéről megjelent dr. Felföldy Elemér államügyész.

A Kuria egy halálraitéltnek sem kegyelmezett meg.

A tanácselnökök a Kuria határozatának kihirdetése után átadták az elitélteket dr. Felföldy Elemér államügyésznek, aki a törvényben előirt intézkedéseket foganatositotta, amennyiben levétette az elitéltekről a bilincseket és őket egy-egy siralomházzá átalakitott külön cellában helyezte el.

Az államügyészség intézkedése szerint a halálos itéleteket hétfőn reggel nyolc órától kezdve hajtják végre.