A szociáldemokraták ezidőszerint rendet akarnak

A Hétfői Napló tudósítójától-.
Budapest, október 19.
Egy reggeli lap vasárnapi számában feltünő formában közli azt az értesülését, hogy a szociáldemokrata párt hajlandó elvei fentartásával az osztályharcot felfüggeszteni. A hírre, vonatkozólag megkérdeztük a Magyarországi Szocialdemokrata Párt egyik vezető tagját, aki a következőket mondotta:

- A hír ebben a formában nem egészen fedi a tényeket. A szociáldemokrata párt az osztályharctól el nem térhet, azt fel nem adhatja, hiszen az osztályharc a párt programmjának lényeges és sarkalatos tétele. Szociáldemokrata párt osztályharc nélkül nincs. Azt azonban valljuk – és a Népszava is többször megírta, - hogy az ország mai szomoru helyzetében mindenkinek, aki itt tisztességes, becsületes országot akar, azon és egyelőre csak azok kell dolgoznia, hogy Magyarországon végre rend, nyugalom, béke, munka és megélhetés legyen.

Ebben a nagy munkában a szervezett munkásság szívesen segíti mindazokkal, akikben ilyen irányu hajlandóságot lát. A reakció, a gyülöltség, a felekezeti és faji izgatás lovagjai ellen azonban teljes erejével küzd a munkásság.
Mindez tehát azt jelenti, hogy a szociáldemokrata párt ezidőszerinti tevékenységében nem osztályharc, hanem a rend és béke elérése áll előtérben.