Bombamerénylet Lenin ellen

Bécs, október 25.
(A M. T. I. magánjelentése)
A Morgen jelenti Kopenhágából: Moszkvai jelentések szerint Lenin egy bombamerénylet alkalmával sulyosan megsebesült. Eleinte kételkedtek felépülésében. Csak nehéz operációval háríthatták el a veszedelmet.

Berlin, október 26.

A Denische Allgemeine Zeitungnak jelentik Kopenhágából: A Natonal Tidende revali híre szerint Trockijt Carszkoje Szeloban elfogták, de sikerült megszöknie és Pétervárra menekülnie. (M. T. I.)

Bécs, október 26.
( A MTI magánjelentése.) A Neue Freie Presse jelenti Kopenhágából: A Natianal Tidende tudósítója azt táviratozza, hogy nem hivatalos hiradása szerint Judenics tábornok elfoglalta Carszkoje Szelót. Trockij egész vezérkarát, hír szerint, Carszkoje Szelónál elfogták. Trockijnak magának sikerült egy vasuti kocsira ugrania, onnan pedig egy automobilba, amelyen elmenekült. Judenics katonái utána lőttek, de Trockijnak sikerült Pétervárra menekülnie.

Berlin, október 26.

A Prisyw című orosz lap a következő harctéri jelentés közli:
Judenics tábornok arcvonala: A krasznajagorkai helyőrség folytatja céltalan ellenállását. Az ellenség Pulkovónál, Carszkoje-Szelótól északra, heves támadást intéz, amelyek eredménytelenek voltak. Csapatai maguk is támadásba mentek át és harcban állanak a pulkovói magaslatokért, amelyeket még tart az ellenség. Pulkov körül az ellenség visszanyomta osztagainkat. Pilatovo irányában az észt csapatok sikertelen folytatták támadásaikat. A pétervári harcok során a bolsevikiek tankokat vetettek harcba.