Giesswein Sándor előtérben

Sir George Clerk a vasárnapi napot a fővárostól távol, Csurgón töltötte, ahol vadászatra vendége volt Károlyi József grófnak. Igy szüneteltek azok a kihallgatások, amelyek most már végük felé közelednek és amelyek teljesen tiszta képet nyujtanak az ántánt ideküldött meghatalmazottjainak, a magyar politikai élet mai helyzetéről és arról a kibontakozási lehetőségről, amely meghozhatja a politikai válság megoldását. Hétfőn folytatja Sir Georg Clerk a politikusok meghallgatását és ekkor fogadja Apponyi Albert grófot, aki hétfőn reggel érkezik a fővárosba, mig utána Giesswein Sándort.

A vasárnapi nap politikai érdekessége különben az, hogy tekintélyes faktorok, közbelépése folytán előtérbe került Geisswein Sándor neve. Egyes helyeken őt vélik alkalmasnak arra, hogy a kihallgatások után Sir George Clerknél lefolytatandó pártközi konferencián elnököljön, de ennél többre is szó van még pedig arról, hogy Giesswein legyen az uj kormány feje.

A fentemlített és sulylyal biró tényezők, azért tartják Giessweint legalkalmasabbnak kormány alakításával, mert szerintük Giessswein nem konjuktura békepolitikus, nem defailista, hanem a béke eszméjének évtizedes harcosa. Ezek a tényezők egyébként más különböző pártállásu politikusok nevét is felszínre hozták, akik tárcát vállalnának a Giesswein féle kormányban.