A legnagyobb budapesti filmsikerek

Ujév napján szenzációs filmbemutató volt egyszerre a Mozgókép Otthonban s az Olympiában is. Mindkét szinház egyidejüleg mutatta be a Kakuk herceg (Prince Kuokuck) cimű filmet, amely méreteiben, kiállitásában, szervírozásának ötletességében felülmulja mindazt, amit eddig láthattunk.

Az Ottó Julius Bierbaum híres regénye után készült film a legnagyobb meglepetéseket hozta a publikumnak, nemcsak izgalmas és érdekes tartalmával, hanem jeleneteinek káprázatos fényével. Ragyogó szépségű tájfelvételeivel és mozgalmas tömegszerepléseivel is.

Technikai tekintetben is olyan újitásokat hoz ez a film, hogy igazán megokolt az a nagy, impozáns siker, amelyet ásatott.

A Mozgóképotthon uj nagy műsora. „Egy világváros rejtelmei” az a csodálatos film, amely tiz nagy érdekfeszitő filmnek a componálásával készül el, hallatlan bravurjai a közönséget hangos csodálkozásra és tetszés nyilvánitásra hangolja. Alig hogy felocsudik a közönség az egyik ámulatból, ujabb meglepetés éri, ugy hogy nem ritkán tapsok hallatszanak a nézőtéren. Az „elveszett harisnyakötő” bájos humorával kellemesen egésziti ki a szenzációs műsort.