KAC – WAF 0:0

Hungária-úti pálya. – 5000 néző. – Bíró: Vámos Soma.
Túl vagyunk tehát az első nemzetközi mérkőzésen is. Hosszú szünet után hozzájutott végre a fővárosi sportközönség is megszokott, de régóta nélkülözött csemegéjéhez. Az első magyar-osztrák klubmérkőzés cselekvő felei jól voltak megválasztva. Nagyon érdekelte a közönséget ugyanis,hogy a KAC fiatal, nagyot fejlődött csapata hogyan fogja megállani a helyét külföldi ellenféllel szemben; bírja-e az iramot és nem respektálja-e túlságosan heves csatákhoz szokott ellenfelét.

Hát, akik a didergős őszi délutánon kimentek a KAC – WAF mérkőzésre, aligha bánták meg. Megtörtént az a ritka eset, hogy egy olyan mérkőzés is le tudta kötni a közönség figyelmét, amelyen egyetlen gól sem esett. Ennek ellenére nem volt unalmas a játék, mert a KAC szépen keresztülvitt támadásai és a WAF kapujában Plattkó brillírozása gyors változatosságban ragadták tapsra a hideg időben szívesebben hevülő közönséget. Ezt a folyton megújuló képet csak néha váltotta fel a kevesebb szépet nyújtó mezőnyjáték, hogy a WAF tartalékos csatársorának gyér támadása.

A WAF négy tartalékkal jött le, s csak két csatárja volt az első csapatból, így eleve biztosítva volt a magyar kapu a veszély ellen. Ennek ellenére is néha egészen tetszetős stílusban nyomultak a bécsi csatárok, támogatva a régi, nagy formájában játszó Ging-től a magyar kapu felé, nagyobbrészt messziről küldött lövéseiket azonban a magyar védelem könnyen ártalmatlanná tette.

A bécsi csapat egyébként – a szokásos bécsi finomságok időnkénti bemutatásán kívül – nagyon szürke játékot produkált s a csapatból toronymagasságban emelkedett ki a két, Bécsbe költözött magyar fiúnak, Plattkónak és Gingnek a játéka. Ugy látszik, hogy két magyar játékos ambicionálta tudásának idehaza való csillogtatását s meg kell állapítanunk, hogy még nem láttuk őket ilyen jól játszani, mint most honfitársaink ellen.

Plattko pontos helyezkedésével, holtbiztos labdafogásával, villámgyors elvetéseivel ma kétségtelenül a legjobb formába lévő magyar kapusnak mutatta be magát s hogy a KAC gólokkal nem győzött, tisztán az ő érdeme.

Kitűnően működött Ging is, aki sokszor szerelte le a KAC középső csatárait, legszebb sikereit azonban pontos és okos passzaival aratta, amellyel a WAF másodrangú csatárait is képes volt újra és újra vetni. Ging és Plattkó mellett Achatzy, Sancek és Fröch játéka volt elfogadható a többi sok hibát ejtett.

A KAC érthető ambícióval és lelkesedéssel ment bele a játékba s nem rajta múlt, hogy meg nem nyerte a mérkőzést. Plattkó bravúros védésén az eredménytelenséget előmozdította a belső csatároknak a gól előtt tanúsított idegessége: szokott nyugodt passzjátékunkat ezúttal egyéni akciók váltották fel, amelyeket sokkal könnyebb volt leszerelni.

Kár, hogy a leggólképesebb belső csatár, Eisenhoffer is hajlik már az önzősködésre. A csapat legjobb embere ezúttal is a kis Jenny volt, akinek nagy tehetsége gyenge halfjával szemben ezúttal teljes mértékben érvényesülhetett. Labdavitele, beadásai egyformán pontosak voltak. A center és a jobbösszekötő mérsékelt képességű játékosok. Boldog pedig már lassú és emellett önző. A halfsorban ismét a két szélsőhalf vált ki hasznosságával, a centerhalf azonban nem való a csapatba. A két back szokott formáján alul szerepelt. Vargának pedig nem volt dolga.

A játék a KAC támadásával indul meg s Jenny lefutással és beadással már az első percekben kritikus helyzetet teremtenek a WAF kapuja előtt, amelyeket Plattkó nagy tudással, de némi szerencsével is mindig tisztán. Krebs fejesét pl. földön fektében fogta el a gólvonalon. Eisenhaffer, Saguly lövései is gyors kezei közt ragadtak. Az osztrákok messziről lövöldöznek – de Varga is résen van.

A félidő végén mezőnyjáték folyik, majd az utolsóelőtti percben Schlamender kiszökését Jurczo a 16-oson belül csak gánccsal tudja leszerelni, de a bíró nem lát elég okot a büntetőrúgásra. A II. félidőben is alig változik a kép: a KAC fölényben van, de gólhelyzetei hajszálnyira a kapu mellé mennek, a többiek pedig Plattkó mesteri kezében végződnek. A II. félidő 32. percében a bíró a játékot a bajnoki mérkőzésre való tekintettel lefújja.