Rablógyilkosság a miskolcz-budapesti vonaton

Egy pesti mészárost kiraboltak és felakasztottak szombaton éjjel
A rendőrség meginditotta a nyomozást

Szombaton éjszaka a Miskolcról Budapestre érkezett személyvonaton egy részleteiben eddig még föl nem deritett, szenzációsan vakmerő rablógyilkosság történt. A gyilkos minden valószinüség szerint Hatvanon tul végzett áldozatával a robogó vonaton. A gyilkos valószinüleg egy közbeeső állomáson leszállt a zsákmánnyal. Éjszaka 2 és 3 óra között történhetett a büntény, de a rendőrség csak vasárnap reggel hét órakor értesült a történtekről, amikor a Keleti pályaudvar kocsitisztogatói a holttestre ráakadtak.

A rablógyilkosság részleteiről munkatársunk a következőket jelenti:

Vasárnap reggel 6 órakor a Keleti pályaudvaron két kocsitisztogató az egyik harmadosztályu kocsi félreeső helyén egy férfi holttestre akadt. A halott erős, robosztus ember, háttal az ajtónak ült a padlón.

Egy nadrágszij volt nyakán hurokra huzva, hogy azt a látszatot keltse, mintha öngyilkosságot követett volna el.

A rendőrséget és a mentőket azonnal értesitették a pályaudvarról, ahová pár perc mulva meg is érkezett ugy a rendőri bizottság, mint a mentők autója.

A mentőorvos megállapitotta, hogy a férfi már három-négy órája halott.

A rendőri bizottság konstatálta, hogy a férfi zsebében mindössze csak egy üres pénztárca, egy kiüritett kis bankpénzeszsák és egy notesz van.

A noteszben pontosan le van irva a halott cime:

Redesa Lajos, mészáros, Garai-tér 13.

Érdekes, hogy ez a cím kétszer van felirva a jegyzőkönyvben. Először rendes irással, azután pedig olyan betükkel, mintha a vonat rázása miatt elgörbültek volna a betük. Erről a második irásról megállapitható, hogy tulzott utánzás és csak félrevezetési célzattal ferditették el a vonásokat és betühajlásokat.

Ugyancsak megállapitotta a vizsgálat, hogy az öngyilkosság már azért is lehetetlen, mert a nadrágszijon nincs semmi bog, vagy kötés, amivel az ajtókilincshez kötötte volna magát Redesa Lajos, de a nyakán is egész laza, szinte sebtében rádobott a hurok.

A titokzatos rablógyilkosság részleteit most igyekszik megállapitani a rendőrség, de eddig még sem az összegről, amit elvittek a mészárostól, sem a gyilkosság végrehajtásának körülményeiről nem állapitottak meg pozitiv részleteket.

A késő éjszakai órákig a nyomozásnak nincsenek ujabb adatai.