25-én megkezdődtek a nemzetgyűlési választások

A tegnapi napon megkezdődött a nemzetgyülési képviselők választása, amely ma folytatódik és befejeződik. Soha fontosabb országgyülési választás nem volt Magyarországon, mint a mostani, amely hosszu, áldatlan és ingatag alapokon nyugvó forradalmi korszaknak vet véget, hogy helyet adjon az alkotmányos állapotnak.

A szavazás a fővárosban és a vidéken is – mint ahogy az eddig beérkezett hirek mutatják – mindenütt rendben és méltósággal folyt le. A régi lármás, pörköltös választásoknak immár nyoma sincs a titkos szavazás lehetővé teszi mindenkinek, hogy minden külső és erőszakos befolyás nélkül leadja szavazatát arra a jelöltre, akit a leghivatottabbnak tart a képviselőségre.

Ugy véljük, hogy a választók legnagyobb részben átérezték annak a történelmi percnek jelentőségét, amelyben leszavaztak és tudják, hogy szavazatukkal nem egyéni és pártérdekeket, hanem országos érdekeket szolgáltak. A választási harc megindulása óta a jelöltek rengeteg jót igértek az országnak.

Programmbeszédekben és falragaszokon hirdették, hogy milyen eszközökkel és milyen nagyszerübbnél nagyszerübb tervekkel kivánnak a bajbajutott országon segiteni. Bizunk a jelölt urakból lett képviselő urakban, hogy mindazt, amit mint jelöltek igértek, mint képviselők, meg is fogják tartani.