Trockijt Borisszov tábornok hadsegéde lőtte le

Bécs, január 4. (A M. T. I. magánjelentése.) A Neues Wiener Journal jelenti Kopenhágából: A napokban az a hir terjedt itt el, hogy Trockijt meggyilkolták. Ebben az ügyben most a következőket jelentik: A bolseviki csapatok a Narva frontján hirtelen több kilométernyire visszavonultak, hátrahagyva egész tüzérségi fölszerelésüket. Minthogy ennek a visszavonulásnak semmi kényszeritő katonai oka nem volt, belső okoknak tulajdonitották a visszavonulást.

Támogatta ezt a föltevést az, hogy a vörös katonák tömegesen szökdöstek át. Most a Berlinszke Tidende táviratot kapott, amely szerint Trockij megjelent a veszélybe került fronton és megpróbálta helyreállitani a rendet azzal, hogy alaposan lehordta a katonákat. Állitólag ez alkalommal heves szemrehányásokat tett Borisszov tábornoknak, aki szintén éles szavakkal felelt, mire Trockij végső fölháborodásában megparancsolta, hogy Borsszov tábornokot azonnal állitsák a fal mellé és lőjjék agyon. Mielőtt azonban ezt a parancsot teljesitették volna, Borisszov szárnysegéde revolvert rántott és háromszor rálőtt Trockijra, aki nemsokára belehalt sebeibe.

A Neues Wiener Journal ehhez a távirathoz azt a megjegyzést füzi, hogy még meg kell várni, amig megerősitik a hirt, amely egyébként elég hihetően hangzik.