Törekvés – BTC 3:1 (1:1)

Hungária-úti pálya. – Bíró: Gerő Ferenc.
A Törekvés már a múlt vasárnap jelezte nagy formáját. Ma azután mindenkit meg is győzött róla, hogy ismét a régi, félelmetes Törekvéssel állunk szemben. Győzelme, amelyet kétségen kívül követni fognak a hasonló sikerek, a legteljesebb mértékben kiérdemelt volt. Csatársorát gyorsaság és okos kombináció jellemezték a most már birtokában van a csapat – amit évek óta nélkülözött – a lövőképességnek is.

A Dürr - Horváth, Siegl alkotta védelem mindvégig biztosan dolgozott. A Guttmann, Viola, Béki összeállítású fedezetsor állandóan sakkban tudta tartani a BTC támadósorát. Béki a második félidőben hátvédet játszott s ezen a poszton is teljesen megfelelt. A csatársor hosszú labdákkal dolgozott. Hibának csak azt rójuk fel, hogy a baloldalt keveset foglalkoztatták. Csermely jobbszélső gyors lefutásai érvényesültek.

Kit ünő erőnek ígérkezik az ifjúsági csapatból előrerukkolt Weisz. Áttörései és lövései egyaránt dicséretet érdemelnek. Urik a centerben, amíg csendben játszik, kifogástalan, Két szép gólja régi lövőképességére emlékeztet. Csapkay játékán meglátszott, hogy egész éjjel utazott. Lottka balszélsőt elhanyagolták.

A BTC, bár játéka teljesen kiforrott és stílusos, egy-két változást igényel, Stiernek a kapuban ma jó napja volt, a gólokat nem védhette. A két hátvéd közül Kőszegi volt a jobb, míg Gruber gyengén szerepelt. A fedezetsorban ismét játszott Kertész, játékán azonban alaposan meglátszott a hosszú kényszerpihenő.

Szabó centerhalf nem való a csapatba. A csatársor alig kapott tőle labdát. Kanyaurek volt a fedezetsor leghasznosabb tajga. A csatársor a nagy szélben magas labdákkal dolgozott. A Hajdu - Dobó jobbszárny erősen fogva volt. Dobó lövéseit nem kis érte szerencse. Horváth II. center, kedv nélkül játszott, mindazonáltal voltak jó momentumai.

Schwenk erős védelemmel szemben puha, Kollár volt a támadások irányítója. A Törekvés kezd szél és nap ellen és már az első percben Horváth megszerzi a BTC egyetlen gólját. Változatos játék, majd a 44. percben Kőszegi handse miatt megítélt szabadrúgásból 18 méterről Urik védhetetlen gólt lő:

A második félidőben a Törekvés játszik a kedvező oldalon. Weisz offside-gólt rúg, amit a bíró nem ítélt meg. A 20. percben a bíró Törekvésből Horváthot kiállítja. Tíz emberrel is állandóan támad a Törekvés. Szabó foultja miatt megítélt szabadrúgásból Urik 25 méterről a nap legszebb gólját rúgja, majd Csapkay a védelem mellett elhúz s megszerzi csapatának a harmadik gólt. Az utolsó percben Dobó lábrándulás miatt kiáll.