A West Broomwich Albion nem enged az iramból

Az angol ligabajnokság

Más a liga és más a Cup. A napnál is fényesebben derült ki ez az igazság a ligabajnokság legutolsó fordulójában. A késhegyre menő kupaelődöntőben az erőteljes, tempóbíró Barnsley legyőzte a bajnokság élén álló West Broomwich Albiont s rá egy hétre a II. osztályú ligában kikapott 2:0-ra a Clapton csapatától. S ezen senki sem csodálkozik a szigetországban.

Egész Anglia megtapsolta Barnsleynek, "a közmondásos kupacsapatnak" a győzelmét, amelyet páratlanul álló erőfeszítéssel vívott ki és egyetlen sportlap sem ütközött meg Barnsleynak, a "léleknélküli ligacsapatnak" a vereségén.

A West Broomwich Albion, miután kiesett a kupából, teljes erővel a ligabajnokságra vetette fel magát s a Blackburs Rewers fölött aratott nagy diadalával (5:2) beigazolta, hogy elsőrangu ligacsapat, amely állandó nagy formája révén méltán favoritja az óriási türelmet és szorgalmat igénylő ligabajnokságnak.

Érdekes volt az Aston Villa és a Burnley párharca is. Két hét előtt 2:2-re végződött a küzdelmük s a megismételt mérkőzésen is kiegyeztek az eldöntetlen eredményben (0:0). A ligabajnokságért folyó küzdelem ugyanis nem oszlik föl két élesen elhatárolt fordulóra. Kétszer játszanak egymással a ligacsapatok, de nem egyszer tavasszal és egyszer ősszel, mint nálunk, hanem ahogy nekik tetszik. Így történt, hogy az Aston Villa két egymást követő szombaton mérkőzött a Burnley-vel.

A ligabajnokság utolsó fordulójának ez volt az eredménye:
Oldham – Newcastle 1:0
Notts County – Bolton W. 2:2
Buraley – Aston Villa 9:0
Liverpool – Cheffield U. 2:0
Manchester C – Arsenal 4:1
Preston N, E – Middlesbrough 3:1
Cheffield W. – Everton 1:0
West Bromwich – Blackburn 5:2
Chelsea – Manchester U. 1:0
Sunderland – Derby County 2:1

A II. osztályban a Tottenham Holspur legyőzte 2:0-ra a Stockport csapatát.