Ma reggel utazik vissza Párisba a magyar békedelegáció

(A Hétfői Napló tudósítójától.) A magyar békedelegáció holnap, hétfőn reggel utazik vissza Párisba, ahol Apponyi Albert gróf e hó 12-én, csütörtökön adja át a magyar nemzet válaszát az antant békejegyzékére. A békedelegáció ugyanugy és ugyanazzal a szerelvénynyel utazik, mint a multkor. A vonat most is nyolc óra 50 perckor indul a keleti pályaudvarról és szerdán érkezik Párisba. Ezzel a különvonattal hagyja el Magyarországot Bandholtz amerikai tábornok, aki ittartókodásnak egész ideje alatt nagy melegséggel és jóakartu szinpátiával kisérte a magyarok sorsát. Bandholtz szintén Párisba utazik, hogy jelentést tegyen az ötöstanácsnak kiküldetéséről.

Vasárnap délelőtt minisztertanács volt, amely kizárólag a békedelegáció működésével és a adandó válasszal foglalkozott. A minisztertanácsról a következő jelentést adták ki:
Vasárnap délelőtt 10 órakor Huszár Károly miniszterelnök elnöklete alatt minisztertanács volt, amelyen a kormány tagjain kívül megjelentek Horthy Miklós, fővezér, gróf Appony Albert, a békedelegáczió elnöke, gróf Teleki Pál, Popovics Sándor, gróf Somzsich László és báró Lerz Vilmos főmegbízottak, Beztevlczy Béla vezérkari főnök.

A tanácskozáson a békedelegátusok beszámoltak a magyar békedelegáció eddig működéséről s mentették részletes jelentéseiket ama válaszjegyzékekre vonatkozóan, amelyeket a békeszerződéssel kapcsolatban az antant legfőbb tanács elé fognak Párisban terjeszteni. Az egyes előterjesztésekhez a szakminiszterek is hozzászóltak. A minisztertanács után, amely délután egy órakor ért véget, a miniszterelnökségi palotában ebéd volt.