Szerelmi dráma a Ferenc-köruton

Egy hadnagy agyonlőtte menyasszonyát azután öngyilkos lett


- A Hétfői Napló tudósitójától -

Véres szerelmi dráma játszódott le tegnap este a Ferenc-köruton, Fukász Csaba hadnagy lelőtte menyasszonyát, Drachler Ilonát és azután saját magát lőtte főbe.

Drachler Ilona 22 éves tisztviselőnő már régebbi idő óta volt menyasszonya a vele egykoru Fukász hadnagynak, aki jelenleg karhatalmi szolgálatot teljesít. Néhány hét előtt Fukász arról értesült, hogy menyasszonya hütlen lett hozzá, az eljegyzést fel akarja bontani és miniszteri titkárhoz akar feleségül menni. Fukász emiatt szemrehányást tett Drachler Ilonának, aki felvilágositotta a hadnagyot, hogy ez az egész semmi egyéb rossz nyelvek pletykájánál. Fukász ezóta mást sem tett, mint az állitólagos miniszteri titkár után nyomozott. A menyasszony hütlenségét semmi sem bizonyitotta és a miniszteri titkárnak semmi nyomát sem találta, de a de a féltékenység azóta állandóan kinozta Fukászt.

Tegnap este megvárta menyasszonyát a Ferenc-körút 47 számu ház előtt és rövid szóváltás után előrántotta szolgálati revolverét és rálőtt a leányra aki hangtalanul összeesett. Ezután a revolvert homlokához szorítva főbe lőtte magát.

Fukász rögtön meghalt. Drachler Ilonát a mentők a Rókus-kórházba vitték, ahol néhány perc mulva meghalt.