Az MTK junior mezei futóversenye

Korének János megverte Benedek Jánost. – Benedek feladta a versenyt. – A MAC futók nagy formában. – Az FTC fölényes győzelme az ifjúsági versenyben.

A napok óta tartó esőzés miatt félő volt, hogy a talaj annyira sáros és csúszós lesz, hogy esetleg a versenyt sem lehet megtartani. Azonban a még vasárnap délelőtt is szitáló eső sem riasztotta vissza a versenyzőket, sőt még érdeklődő közönség is került szép számban.

Úgy az ifjúsági, mint a szenior verseny jól sikerült. Kár, hogy a verseny késedelmes kezdése miatt az ESC a szenior versenyben nem állíthatta starthoz a csapatát, mert futóinak délben már a városban kellett lenni.

Az ifjúsági verseny nem keltett nagyobb izgalmat. Mindenki tudta, hogy a csapatversenyben az FTC-nek kell fölénnyel győznie. Csak a egyéni győzelem sorsa volt kétes, hogy az FTC futók: Thaisz és Cséfay meg tudnak-e birkózni az FTC legjobb juniorjaival Trampitssal, Kalteneckerrel és Rózsával. Trampits bizonyult legjobbnak, Thaisz és Rózsa kifutották előző heti formájukat, míg Cséfay kissé visszaesett, úgy hogy Rózsa és Zagróczky is megverték. A csapatversenyben az ESC ifjai lettek megérdemelten másodikak, az MTK előtt. Az MTE csapata feladta a küzdelmet.

A szeniorversenyben a közönség izgatottan várta Benedek János (BEAC) találkozását Korének Jánossal (MAC) Benedek csak 5 km-ig bírta Korének tempóját, akkor visszaesve feladta a versenyt, mert Csitbay (MTE) is lefogta, aki meglepetésre jó második lett klubtársa Garai és az MTK-beli Garai előtt. Jónás Károly (BEAC) újra csalódást okozott híveinek, mert 4 km. után ezt a versenyét is feladta. Jól futottak még Uglár (FTC). Löbl (MTK) és a MAC trió, Hennel, Rozsnyai és Eötvös.

A csapatversenynek a MAC volt ugyan a favoritja, de sokan bíztak az MTE győzelmében is. És ha Wurm nem veszíti el cipőjét, a mi miatt a 16-ik helyre szorult, akkor valószínűleg az MTE lett volna a győztes. Az FTC kezdők ilyen erős versenyhez még gyengének bizonyultak. Csalódást keltett az MTK csapata. Csak Garai és Löbl mutatott jó formát.

Szeniorverseny junioroknak. Táv kb. 6700 m.
1. Korének János MAC. 23 p. 49.4 mp. 2. Csitbay József MTE. 23 p. 58 mp. 3. Garai Ferenc MTE 24 p. 13 mp. 4. Garai Sándor MTK 5. Uglár István FTC Löbl József MTK 7. Hennel Emil MAC, 8. Rozsnyay Kálmán MAC 9. Eötvös Zoltán MAC 10. Steiner Pál MTE 11. Stefániai Vilmos BEAC. 12. Fonyó Márton MTE. 13. Hamang József MAC 14. Kaposi Zoltán MAC 15. Schatz Ferenc FTC 17. Wurm Miklós MTE 17. Richter Kálmán FTC. 18. Czéh József MAC 19. Salgó Imre MTK. 20. Hullica Ferenc FTC 21. Radnay Herman FTC. 22. Lichter Béla FTC 23. Klein József MTE 23. Lichter Salamon MTK 24. Vadasi László FTC 25. Székely György FTC 26. Vogel János ESC. 27. Weisz Pál ESC 28. Novák Lajos ESC

Tizenöt méterrel nyerve, 25 méterrel harmadik, 35 induló.