Versailles – Párizs távfutóverseny

A Lemonnier vándordíj idei győztese: Guillemot, Idő: 39 perc 29.8 mp (francia rekord). Táv: 12.8 km. 192 induló.

A franciák legklasszikusabb országúti távfutóversenye az 1902. óta a Lemonnier vándordíjért rendezte Versailles-Párisi verseny. A minden francia távfutó által nagyra becsült díjért már a háború kitörése óta nem volt verseny, s így érthető a nagyfokú érdeklődés, mely az idei felújított versenyt megelőzte. Az egyesületek 238 nevezést adtak, kik közül 192 atléta állott starthoz. Az érdeklődő sportemberek egész raja követte részben autón, részben kerékpáron a versenyzőket.

A vándordíj ez évi védelmet Guillemot, a joinvillei katonai sportiskola növendéke szerezte meg olyan tökéletes biztonsággal és olyan kiváló eredménnyel, hogy ezáltal némi alapot nyert a franciák azon híresztelése, hogy benne megtaláltak Bouin méltó utódát. Eredményével megjavította több mint 2 perccel a Keyser által tartott 41 p. 44.4 mp-es hitelesített rekordot és mindegy 90 mp-cel Bouin nem hitelesített legjobb eredményét.

Vignoud (Racing Club de France) csak 30 m-rel maradt mögötte, sőt volt a táv második felében néhány perc is, mikor megszerezhette volna a győzelmet, de hibás erőbeosztásának áldozata lett. Harmadik a 38 esztendős Louis Bauchard lett néhány méterrel, ki tizenöt éves versenyzői pályafutásának legszebb eredményét érte el e versenyen. Mindhárom helyezett a réig rekordon belül ért a célhoz.

Részletes eredmény:
Egyénileg: 1. Guillemot (CASG) 39 p. 29.8 mp (rekord) 2. Vignaud (Racing Club de France), 30 méterrel, 3. Bouchard (Olimpique), 25 méterrel, 4. Schnellman (CASG) 5. Brossard (CASG) 6. Corlet (CASG) 7. Lauvaux (Chalons) 8. D. Henet (US, Neuilly) 9. Vincent (US St. – Cloud) 10. Murguerza (Racing) stb.

Csapatversenyben:
I. osztályúak közül: 1. CASG 55 pont. 2. USA Firminy 112 pont 3. Club Francis 124 pont. 4. Racing 128 pont. 5. US Quevilly

II. osztályúak közül: 1. Black Harriers 41 pont. 1. CA IV. 54 pont, 3. White Harriers 94 pont.