Anglia legyőzte Skótország csapatát

Az angol csapat változó formája. – Rekordközönség. – Szenzációs gólarány: 4:0.

Anglia csapata hamarosan kiköszörülte a csorbát, amit Wales válogatott legénysége ütött a hírnevén. Március 20-án Glasgowban, Skócia fővárosában megütközött a nagyra tartott skót csapattal s imponáló stílusban, 4:0 (1:0) arányban győzött.

A vezetést már a harmadik percben megszerezte az angol csapat Shaw (Blackburn) remek lövésével. Szünetig nem változott a helyzet. De a második félidőben a skót halfsor összeroppant, amit az angol csapatárok ügyesen kihasználtak s még három gólt lőttek.

Anglia-Skócia-Wales-Írország évenként körmérkőzésében, szinte példa nélküli a 4:0 arányú győzelem. Wales győzelme után úgy látszott, hogy Anglia ebben az évben alul maradt a küzdelemben, de a glasgowi győzelem újra az előtérbe vitte, mert lehetővé teszi, hogy Írország legyőzésével egyenlő pontszámmal, de jobb gólaránnyal győztese legyen Nagy-Britannia országok közötti mérkőzésének.

Hatalmas közönsége volt az angol-skót meccsnek. 86.000 ember nézte végig, ami annyiban rekord, hogy 1914 óta a legnagyobb meccsközönség.