A MÁV. gépgyári Sportkör országos szenior birkózóversenye

A MÁV. gépgyári sportkör vasárnap rendezte az idei szezon első országos szenior birkózóversenyét, mely az indulók nagy számára való tekintettel csak hétfőn este nyert befejezést. A sporttársadalom számottevő tényezőin kívül nagyszámú közönség nézte végig az egyes küzdelmeket, melyeket a vidéki egyesületek birkózóinak szereplése tett érdekfeszítővé.

A pehelysúlyban szépen szerepelt Fehér (Székesfehérvári DVSpC), ki Szoszkytól a súlycsoport győztesétől csak pontozás útján győzetett le, a helyezésekbe pedig elutazása miatt nem tudott beleszólni. Szép reményekre jogosít Dittrich (Székesfehérvári TE) és Molnár (MÁV. gépgyári) szereplése.

A könnyűsúly 22 indulója között Záborszky (MTE) biztosan nyeri a versenyt klubtársával Weisz-szel szemben. Kökössy (Húsiparos) győzelme Ekker (Testvériség) fölött meglepő.

A közép A) suly döntőmérkőzése érdekfeszítő. Czigány (FTC-vel) szemben Szalay Albert (MTE) szép mérkőzés után győz. A közép B) súlycsoport első helye Dömény (Testvériség) biztos zsákmánya.

A nehéz súlycsoportot Fischer Tibor (MAFC) indulása teszi érdekessé, ki pontozással győz Zemkó (Szegedi AC) felett. A versenyt Szieberth Imre elnök, Berta Sándor és Tatár Árpád, a kör alelnökei és Czellér Zoltán, a kör titkára kifogástalanul rendezték le, melyben Paulovits József a Debreceni TE atlétikai osztályának vezetője is segédkezett.

A részletes eredmények a következők:
Pehelysúly: 1. Szoszky (Törekvés) 2. Dittrich (Székesfehérvári TC) 3. Áron (Testvériség)

Könnyűsúly:
1. Záborszky (MTK) 2. Weisz (MTK) 3. Kökössy (Húsiparos)

Középsúly: A) 1. Szalay Albert (MTE) 2. Czigány (FTC) 3. Rosenstein (Húsiparos)

Közép B) súly: 1. Dömény (Testvériség) 2. Falk (FTC) 3. Rózsahegyi (MTE)

Nehézsúly: 1. Fischer Tibor (MAFC) 2. Zemkó (Szegedi AC) 3. Kallarits (Nagykanizsai TE)