A franciák kiürítik Frankfurtot és a Majnamenti vidékeket

Páris, május 16.
(A MTI. Szikratávirata a budapesti rádió-állomás utján.) A Petit Parisien értesülése szerint Frankfurtot a francia csapatok rövidesen kiürítik. Degrave őrnagy, akit Moilet tábornok megbizott, hogy állapitsam meg, mennyiben felel meg a valóságnak a németeknek az a hivatalos bejelentése, hogy a semleges zónában a csapatok létszámát csökkenthessék, megbizatásának eleget téve, jelentette, hogy jelenleg a semleges zónán a németek nem tartanak több embert fegyverben, mint amennyire az 1919. augusztus 8-iki egyezség értelmében joguk van.

A szövetségesközi ellenörző bizottság maga is megerősitette ezt a tényt. Foch marsall nyomban Moilet tábornok erre vonatkozó táviratának kézhezvétele után felhivta Degouette tábornokot, hogy haladéktalanul küldjön ki egy vezérkari tisztet Kasselbe, aki a német parancsnoksággal megállapitja a kiürités részleteit.

Páris, május 16.
A Ruhr-vidéken levő német csapatok tényleges létszámának megvizsgálása arra a megállapitásra vezetett, hogy a csapatok létszámát az 1919. augusztus 8-iki egyezményben előirt számra szállitották le. A Majna-vidéki városok kiüritése a francia csapatok részéről haladéktalanul megkezdődik. ( MTI)

Mainz, május 16.
( Havas.)
Foch tábornagy elrendelte a legutóbb megszállott vidékek kiüritését. Ez hétfőn, május 17-én kezdődik. ( M. T. I. )