MTK – FTC 2:1 (1:0)

Hungária-úti pálya. – 25,000 néző. – Bíró: Schiller Gyula.
Az áldott májusi eső ellene esküdött a nagy izgalommal várt mérkőzésnek, de az ég nem tudta úgy ontani az esőt, hogy visszatartsa azokat, akik már hetek óta lázasan készültek a mai napra. Rekordközönségre volt kilátás, mert egy héttel a mérkőzés előtt, már minden ülőhely elkelt és ha a látogatottság ezúttal nem szárnyalta túl a válogatott mérkőzések szokásos keretét, ez csakis a nagy esőnek volt következménye.

A pálya talaja teljesen fel volt ázva, sártenger és víztócsák éktelenítették a játékteret. Schiller, az MTK – FTC mérkőzés bírója meg a mérkőzés kezdete előtt nem volt tisztában vele, hogy a bajnoki mérkőzés megtartása mellett döntsön-e? És a csapatok éppen ezen a nehéz pályán bizonyították be nagy klasszisukat.

Az MTK támadása nyitja meg a mérkőzést. Már a 6. percben alkalma nyílik eredmény elérésére, de Braun szép beadásából Orth nagy erővel kapufát lő. Két perccel később Wiener II Patakit juttatja kedvező helyzethez, aki azonban a kapu mellé lő. A 14. percben Hungler támadását Vágó csak korner árán tudja elhárítani.

A Tóth által gyönyörűen irányított kornerrúgásból az egyik FTC csatár a pillanatra üresen maradt kapura fejel, a gól elháríthatatlannak látszik, mikor Mandl az utolsó pillanatban ment. A 18. percben éri el az MTK első gólját, hogy Orth lövése, amelyre Szamosy jól helyezkedett, Wiener lábán irányt változtatva jut az FTC kapujába.

A 22. percben Tóth jó helyzetben a kapu fölé lő. A következő percben Braun gyönyörű lefutásának befejezéseképpen élesen a kapura lő, de védhetetlennek látszó lövése a kapuléc alsó részéről kipattan. A 27. percben Orth éles lövése a kapu fölé kerül. A 28. percben Braun lefutásából és beadásából Orth élesen a kapu mellé fejjel. A 30. percben Winkler – Braun szép összjátéka után Kertész II. élesen a kapu mellé lő.

A 34. percben Winkler – Orth összjátéka után Orth lő a kapu mellé. A 39. percben az FTC támadása kornert hoz. A 41. percben Orth 25 méteres bombaszerű lövését Szamosy védi. Egy perccel később Pataki lövését Kropacsek védi.

A második félidőben már a második percben kornerhez jut az MTK. Az 5. percben Pataki oly erővel fut össze Kropacsekkel, hogy öt percig nem tud játszani, helyét ideiglenesen Winkler foglalja el. A 7. percben Braun lövését Szamosy védi. A 22. percben Winkler áttöri az FTC védelmét, de Szamosy kifutással, odavetéssel ment. A 23. percben Molnár támadása kornert hoz az MTK-nak, melyből Orth fejese a kapu mellé jut.

A 24. percben Winkler hatalmas lövése másodszor akad meg az FTC hálójában. A 26. percben Tóth jut kedvező helyzethez, ámde Mandl sikerrel szereli le. A 27. percben Braun offside helyzetben állva gólt lő, a bíró azonban, miután már előzőleg lefújta az akciót, természetesen nem adja meg. A 30. percben Orth hatalmas lövését Szamosy védi. A 36. percben Tóth támadása kornerhez juttatja az FTC-t.

A 37. percben Braun beadásából Orth mellé fejel. A 42. percben szabadrúgáshoz jut az FTC. A Blum által irányított labda először Tóthoz kerül, aki Patakihoz passzol, s ez nehéz helyzetből szépen plasszírozott lövéssel megszerzi az FTC egyetlen gólját. A 43. percben Orth lövése veszélyezteti, de a kapu mellé jut. A játék az MTK veszélyes támadása közepette ér véget.