A Hitelbank közgyülése

A Magyar Általános Hitelbanknak Cziráky Antal gróf elnöklete alatt mai napon tartott rendkivüli közgyülése elhatározta az intézet alaptőkéjének 300.000 darab 400 korona névértékü uj részvény kibocsátása által 160 millió koronáról 280 millió koronára való fölemelését.

A kibocsátásra kerülő 1920. január 1-étől osztalékjogosult uj részvényekből 200.000 darab egyenként 2000 korona árfolyamon az Union Européenne Industrielle et Financiére párisi intézetnek, illetőleg értékcsoportjának engedtetik át, mig a fennmaradó 100.000 darab a részvényeseknek 4:1 arányban egyenként 1450 korona tel quel-áron ajánltatik fel. Az elővételi jog gyakorlásának bejelentése folyó hó 9-étől 19-ig bezárólag eszközlendő.

A közgyülésen Batthyány Lajos gróf részvényes felszólalván, méltatta ezt az ország szempontjából is nagy horderejü tranzakciót és annak létrehozásáért az igazgatóságnak, különösen pedig Ullmann Adolf báró vezérigazgatónak a közgyülés hálás köszönetét és teljes elismerését tolmácsolja.

A közgyülés helyeslésétől kisérve Ullmann Adolf báró vezérigazgató mondott az igazgatóság nevében köszönetet a megtisztelő szavakért. A francia csoport képviseletében az igazgatóságba Cheysson Pierre, Lion Louis, de Saint-Sauveur Armand gróf és Wevl Ernest urak egyhangulag beválasztattak.