Film-színház

Tih-Minh, kalandordráma négy részben a Tivoliban. Az Aranypille legutóbbi elementáris sikerét is bizonyára tulszárnyalta a francia filmgyártás legfrissebb szenzációja, a Tih-Minh, amely mától kezdve négy hétig szerepel a Tivoli müsorán. A főszerep René Cresté, a Judez diadalmas főszereplőjének kezében van. Egy ásatag könyv körül bonyolódik a ravasz cselekmény, amelyet titkos kalandorszövetségek mozgatnak. Az első résznek A Circe-villa rejtélye a cime. Már az első rész végsőkig csigázza a kiváncsiságot, de nem hiányzik a filmremekből a legteljesebb irodalmiság sem. A Tivoli előadásai hétköznapon ½ 5, ½ 7 és ½ 9 órakor, vasárnapon ź 6, 1/28 és 9 óra után kezdödnek.

A Chat Noir Budapesten legkisebb szinháza (Erzsébet-körút) megnyilt. Előadások naponta 7 órakor kezdödnek.

Lesz, ami lesz! az Omniában. A Cinabar harmadik része, a Lesz, ami lesz! cimü fejezet kétségtelenül ugyanolyan méretben fogja vonzani az Omniába a közönséget, mint az eddigi két rész előadása, mikor a nézők alig tudtak betelni a frappáns trükkök és káprázatos artista bravurok egyvelegével. A müsoron egy pompás magyar film is szerepel. Mikor a szőlő érik, Muzsnai Bella és Bakó László játsszák kitünöen a föszerepeit. Az előadások 4, 6 és 8 órakor kezdödnek. Jegyek Bárdnál is.

Amidőn hire járt, hogy Jókai regénye, „A lélekidomár” az Olympiában lesz látható, a közönség jegyekért megostromolta a pénztárt. A Corvin-gyár ezen exlusiv filmje mellett az Olympia müsorán egy finom francia vigjáték is szerepel, melyben a föszerepet a közkedvelt francia komikus, Prince játssza. Az előadások 4, háromnegyed 6, fél 8 és negyed 10 órakor kezdődnek.

Mozgókép – Otthon. "Tarzan szerelme" (7 felv.) Elmo Lincoln gyönyörü felülmulhatatlan bravurjával – az amerikai burleszk humor gyöngyei frenetikus sikert arat minden előadásban. A Corvin filmgyár matinén készült kitünő felvétele egészíti ki a műsort.