Az angol ligabajnoksága

Aston Villa az élén – Liverpool gólzáporos győzelme. – Chelsean elverik a port.

Tavaly ilyenkor egész Anglia lélegzetét visszafojtva leste, talpra tud-e állani Nagy-Britannia aranyarszlános csapata, az Aston Villa. Az angol futball legidősebb múltú csapata egymás után vesztette el a mérkőzéseit s a hetedik forduló lejátszása után mint rossz utolsó kullogott a bajnoki lista végén. A klasszist azonban nem lehet agyon ütni.

Az Aston Villa lassan frontba jött, előre tört s végül az English Cup megnyerésével újra aranybetűkkel véste be nevét a brit nép szívébe. S most 12 pontjával vezet az Aston Villa. A csapat minden részében tökéletesen működik, nincsen sebezhető, pontja s ezért híveinek óriási tábora bízik a majdnem lehetetlenben, hogy végig megtartja a vezetést. Erre még sohasem volt példa a ligabajnokságban, mert a legjobb startot is rendszerint követte valamilyen kisiklás a küzdelem derekán.

Ebben viszont az ellenfelek tábora bízik. Legutolsó meccsét Oldham Atletic ellen nyerte meg az Aston Villa 3:0 arányban, kissé álmos játékkal. Hatvan pedig alig mutatott valamit "a nagy csapat", s csak a finisben bontotta ki teljes színpompás tudását. Aston Villa kupaellenfele, a II. osztályból föllépett Huddersfield Town leadott egy pontot Sunderlandnak s így 11 ponttal a második helyre került.

Londonnak nagyon furcsa napja volt. Tottenham győzött, de Chelseát megverték s a Chelsea veresége mindig gyásznapot jelent Londonnak. Ebből a gyászból már azért is nehéz kilábolni, mert London kedvenc csapatát talán még sohasem intézték el olyan alaposan, mint ahogy a kíméletlen Burnley tette. Négy góllal kapott ki a Chelsea, ami igazán nem tréfa már. Szerencsére akadt irgalmas szívű ligacsapat, amely még ezt a gyászos rekordot is túllicitálta s így elterelte Chelsearól s figyelmet.

A Preston North End hat gólt engedett be a kapujába, ami már majdnem valószínűtlenül hangzik a liga csapatok világában. Érdekes, hogy Livelpool, a gólzáporos számtani arányban lövi a góljait. Utolsó három meccsén 4-5-6 volt az adott góljainak száma. Elképzelhető, hogy minden fejedelmi módon érzi magát a legközelebbi ellenfele.

A ligabajnokság hetedik fordulójának részletes eredménye ez volt:
Aston Villa – Oldham Athletik 3:0 - 45 000 néző
Boston Wanderers – Manchester City 3:0  - 42 000 néző
Huddersfield Town – Sunderland 0:0  -  20 000 néző
Derby County – West Broomwich Albion 1:1
Newcastle United – Sheffield United 3:0
Everton – Blackburn Rowers 0:0  - 23 000 néző
Woolwich Arsenal – Middlesbornnigh 2:2  - 40 000 néző
Livelpool – Preston North End 5:0
Tottenham Hottspur – Manchester United 1:0  - 50 000 néző
Burnter – Chelsea 4:0