FTC – Rapid 2:2 (2:1)

Üllői-úti pálya – 10000 néző – Bíró: Fehéry Ákos
Az FTC és a Rapid találkozás egykoron gyöngye volt a hazai talajon megvívott nemzetközi mérkőzéseknek és mintegy a magyar-osztrák válogatott mérkőzés előjátékának tekintették. A mai küzdelem – fájdalom – szomorú képét adta a fokozatos visszafejlődésnek. Elmúltak azok az idők, amikor a válogatóbizottságok ebből a két csapatból szedegették ki a válogatott csapatok tagjainak zömét, s ha a régi nagyságok egy része még ma is szerepel a két csapatban.

A nagyobb technikai tudást a Rapid képviselte, csatársora azonban a 16-os vonalon túl jutva felesleges kapkodással legjobb esélyeit is eljátszotta. A bécsiek halfsora Brandetatter kivételével hamar elvesztette állóképességét, egyébként jól támogatta a csatársort. Az FTC fedezetsorában csak

Blum állott a helyzet magaslatán. Szabó bár igen agilisan és bátran meg a labdára, főleg hosszú labdákkal dolgozik és úgy inkább csak a védelmet támogatja. Kertész nagyon gyenge. A két halfsor közti differencia tehát szintén a bécsiek javára állította a mérleget. A 10. p-ben egy szabadon hagyott labdát Nikolsburger helyez el a kapuban. (1:0), de ugyanabban a percben a Rapid Urldif révén kiegyenlít (1:1).

Kezdés után Schwarc lövését fogja a Rapid kapusa. Izgalmas percek következnek a Rapid kapu előtt, de az FTC kornernél egyebet nem tud leérni. A játék hosszú percekre ellaposodik, Wondrák centerét Szamosi fogja, de a labdát kiejti a kezéből. Szerencsére a kapu előtt álló Kullian és Bauer elbotlik. A 34. p-ben Nikolsburger magasan ívelt labdáját Krauper nem védheti. (2:1)

Két perc multán a 16-os vonalon túl egy fél méternyire szabadrúgást ítél a bíró azon a címen, hogy az FTC kapusa a büntető területen kívül kézzel fogta a labdát. A szabadrúgásból kifolyóan Brandstadter labdája érintés nélkül jut az FTC hálójába, a mi a szabályok értelmében – minthogy a bíró handsért ítélt szabadrúgást – érvényes gól lett volna. Fehéry azonban érthetetlenül a gólt nem adta meg.

Néhány percig mind a két részen, szép játék folyik, Nikolsburger lövését Kraupar kornerre menti, majd Szamosi szintén csak korner árán tudja a kapuját góltól mentesíteni. Az utolsó percek a Rapid nagy fölényének a jegyében peregnek le.

A II. félidő első percében a Rapid kornert ér el. Körner lövését Szamosi fogja, de az Uridlihoz jutó labda egyenesen utat talál a hálóba. (2:2) A kiegyenlítő gól után erős küzdelem folyik a vezető gólért. Tóth szabadrúgását Kraupar fogja. A 13. p-ben Rapid kornert ér el. Percekre rá Nikolsburger egyedül fut le a labdával és bár Kraupar is lehagyja a kaput, Nikolsburger izgalmában a kapu mellé lő.

FTC erősen támad és Krauper egymásután két magas labdát véd. Rapid kornert ér el s a veszedelmes labdát a kapuban elhelyezkedő Takács kifejeli. Gyönyörű támadás fejlődik ebből. Újból Rapid korner. A 36. p-ben Fehéry fejelése miatt Brandstadtert kiállítja. A meccs végén hullámzó játék.