Magyar Hockey Club – Weiner II. C. 2:2 (0:0)

Lóversenytéri pálya. – Bíró: Lator Géza dr. (MAC)
A MAC-nak a bécsi bajnokcsapattal a Wiener II. C-bal tartott gyephockey mérkőzését a hideg idő csak annyiban befolyásolta, hogy a pálya csúszós volt és a játékosok nagyon bizonytalanul mozogtak rajta. A bécsieknek elsőrendű lövőtechnikájuk van s a csapaton meglátszik, hogy a sok mérkőzésen összeszokott és nagy tréninggel rendelkezik. Különösen kivált közülük a centercsatár Kundler, a balszélső Mautner és a centerhalf Goldschmidt. A csatársoruk összjátéka elsőrangú támadásuk úgy szuperál, mint egy.

A magyarok nagy lelkesedésével pótolják kisebb tudásukat. Különösen elsőrendű játékot mutatott Heizrich Gábor a kapuban, aki néhány nehéz labdát abszolút biztonsággal védett ki. Jó volt a halfsor is. A csatársor azonban a II. félidő végén találta meg önmagát. A csapat legnagyobb dicsérete, hogy régibb és rutinosabb ellenfelével is fel tudta venni a játékot.

Az I. félidőben a mieink támadnak többet, három lövés is a kapufáról pattan vissza. Az osztrákok nem érzik jól magukat a csúszós talajon. A második félidőben az osztrákok a 15. és 21. percben két gólt érnek el, melyet azonban a 71. percben Heinrich II. és a 84. percben Leo lövésével a magyarok kiegyenlítenek. A játékot kisszámú, de előkelő közönség nézte végig érdeklődéssel.