Film- színház

Az éjféli postakocsi Bret Harte regénye és Henny Porten legujabb filvigjátéka az Uránia szombati premiérjén nagy sikert aratott. A Bret Harte –regény izgalmas cselekményével, érdekes miliőjével, Henny Porten uj vigjátékfilmje pedig pompás humorával ragadta magával a közönséget. Az előadások 5, 7 és 9 órakor kezdődnek.

Királyok számüzetésben olasz filmdráma 5 felvonásban és a „Hét főbűn” egy teljesen különálló 5 felvonásos drámája, a „Harag” c. filmszenzáció, a főszerepben Franceska Bertinivel, képezi a Corso e heti műsorát. E két nagyszabásu attrakció az összes külföldi mozgószinházakban óriási sikert aratott s a Corso publikuma is élvezettel fogja végignézni e két gyönyörű felvételekben gazdag művészi filmet. Az előadások 1/2 4 órakor kezdődnek.

A fehér muzmé az Omniában. Az a tökéletes világsiker, amely a Cezarina pályáját már eddig is egész sereg országban jelzi, csak fokozódott, amikor a grandiózus mű Budapestre is elért. Három hét óta ez a filmóriás dominálja a műsorokat és nincs az a mozilátogató, aki ne tartaná fontosnak, hogy megszerzi magának azt a csodálatos élményt, amelyet a Cezarina igér.

Hétfőtől kezdve az Omnia vásznán kezdődnek meg Maud Gregaadsnak,a kopenhágai diáklánynak világrészeken át vezető ezernyi veszedelemmel teli megkapó kalandjai és bizonyos, hogy állandóan teli házak fogják honorálni az Omniának azt az igyekezetét, hogy közönségének páratlan látványosságot akar nyujtani. Mia May, Michael Bohnen és Henry Sce, az az a nagysikerű trio, amely a felülmulhatatlan arányu és szépségű darabban a vezetőszerepeket játssza. S aki az ő játékukkal valamint a kinai, néger és más színes szinészek müvészetével nem tud betelni, gondoljon majd elismeréssel Joe Mayra, a kitünő főrendezőre is, aki a Cezarinában sokáig utolérhetetlent produkált.

Mint ismeretes az első résznek a Fehér muzmé a címe és Kínába, Kanton kikötővárosába vezeti a nézőt, amelynek egyik hirhedt spehmkájába kerül Maud Gregaads egy koppenhágai diákleány. Ez megelőzi egy frappáns Max Linder-bohóság, a Maxi mint toreador. Az előadások 4, 6, 8 órakor, vasárnap és ünnepnap 4, háromnegyed6, fél 8 és 9 órakor kezdődnek.