Ma vonják felelősségre az első vevőt az uzsora biróságon

 - A Hétfői Napló tudósítójától. –

A budapesti büntetőtörvényszék, mint uzsorabiróság hétfőn Korpáfy Zoltán dr. táblabiró elnöklésével több árdrágítási ügy tárgyalását tartja meg. Felelősségre vonják Sonnenschein Leona és Sonnenschein Regina zöldségárusokat, mert a nyár folyamán burgonyáért a 3 korona 60 filléres maximális ár helyett 9 koronát követeltek.

Splegel Mihályné takarítónő augusztus 13-án egy darab kenyeret, kilóját 4 korona helyett 5 koronáért adta 20 koronáért adott el. Welterscneider Mórné gyümölcskereskedőt görögdinnye drágításáért vonják felelősségre, mert a dinnye kilóját 1 korona helyett 4 koronáért adta el. Ez az ügy azért érdekesebb, mert a vevőt is felelősségre vonták. A dinnyét ugyanis Fráter Gyula kereskedő vásárolta meg és ellene azért emel vádat a kir. ügyészség, mert nyereséget célzó továbbeladás végett szerezte meg a maximális áron felül.

Perényi Mária ceglédi parasztasszony kenyérlisztet hozott a fővárosba és a 3 koronás maximális ár helyett 18 koronáért adta el a liszt kilóját. A következő vádlott egy itt rekedt orosz fogoly, Volvodin Sándor, akit azért vontak felelősségre, mert jogtalanul kenyérrel űzérkedett. Házi szükségletét aránytalanuk meghaladó mennyiséget vásárolt és azzal kereskedett.