Az ellenforradalom árulója a hadosztálybiróság előtt

A hadosztálybiróság ma kezdte meg Liszkay Jenő százados-hadbiró vezetésével Madarász György 30 éves százados bünügyének főtárgyalását, Madarász századost a katonai ügyészség 3 rendbeli nyilvános erőszakoskodás, 4 rendbeli felségárulás és közcsendháboritás büntettével vádolja.

Madarász százados volt az, aki mult év április havában az Apor altábornagy és társai által szervezett ellenforradalmat Korvin Klein Ottónak, a nyomozócsoport főnökének elárulta, megjelölte a titokban tartott összejövetelek helyét és idejét, s feljelentette mindazokat, akik az ellenforradalomban részt vettek. A feljelentett ellenforradalmárok közül Korván Klein Ottó emberei sokat letartóztattak és hat ellenforradalmárt a forradalmi törvényszék elé állitottak. A forradalmi törvényszék mind a hat ellenforradalmárt halálra itélte s Stenczel János budapesti ügyvédet és Nikolényi rendőrforgalmazót a halálos ítélet alapján ki is végezték.

Mult év julius havában Waigand századost ésTótfalussy főhadnagyot az ezred politikai megbizottjánál feljelentette, hogy keveset vannak a fronton.