Törekvés SE - KAC 2:1 (1:0)

Hungária-úti pálya. – Bíró: Vértes Imre.
Mint annyiszor a futballban, ezúttal is a szerencse és nem a nagyobb tudás döntötte el a két csapat mai küzdelmét. A KAC szinte klasszissal volt jobb, mint a Törekvés, de kapusának két rettenetes szarvashibája miatt el kellett vesztenie a mérkőzést. Birl gyenge munkája a KAC kapujában deprimálólag hatott az egész csapatra.

A két hátvéd, Saguly és Tury megbízhatóan látta el feladatát. Az András – Blachnik - Tóth összeállítású halfsor szorgalommal, agilisan dolgozott, úgy a védelemben, mint a támadásban helyén volt. A csatársor nagy technikai felsőbbségben volt, de a kapu előtt hiányzott játékából a kellő határozottság és a fukarkodtak a lövésekkel.

Egyénileg a rendkívül gyors jobbszélső, Fatter volt a legjobb. Gyors lefutásai, pontos beadásai egyaránt dicséretet érdemeltek, de a belsők nem tudták értékesíteni. Jeni rövidesen ismét a régi veszélyes szélső csatár lesz. Kiszely ezúttal a szokottnál gyengébb volt, míg Uglár nem üti meg a csapat klasszisát.

A Törekvés játékát kétségtelenül hátrányosan befolyásolta az a körülmény, hogy Vass jobb hátvédet ismételt durva foultjaiért kiállították, s így tíz emberrel volt kénytelen a mérkőzést végig játszani. E mentségeket tekintetbe véve sem nyújtotta a vasutas csapat azt, amit legutóbbi jó játéka után méltán várhattunk tőle. Dürrnek a kapuban nem volt komolyabb védeni valója.

Horváth rugótechnikája jól érvényesült, s megfelelt Urik is, mint jobbhátvéd. A fedezetsorban csak Csermelyvel voltak megelégedve, Parragh nem való az első csapatba, míg Siegl inkább becket, mint halfot játszik. A csatársor nem annyira az összjátékra, mint egyéni akciókra fektetett súlyt. Egyénileg Weisz volt a legveszélyesebb, de nem volt rossz Senkey sem.

A vezető gólt a Törekvés oly módon éri el az első félidő 21. percében, hogy Urik szabadrúgását Birl ügyetlenül kiejti és a résen álló Kausky belövi. A második félidő 10-ik percében Weisz szépen megszökik, de lövése nem sikerül, az erőtlen labda azonban így is utat talál Birl hasa alatt a KAC kapujába. A KAC egyetlen gólját a játék utolsó percében érti el egy ártatlan handsért megítélt tizenegyesből Eisenhoffer révén.