Az UTE németországi football túrája

UTE – SC Magdeburg 7:2 (3:2)

Az UTE Magdeburgban játszotta németországi túrájának első mérkőzését. A rossz, sáros talajon, a kemény csontú németek igen tüzesen belefeküdtek a játékba, hogy csakhamar két gólt szereztek. Az UTE csak a félidő közepén kezdi megszokni a pályát. Priboj fényes játék után egymásután három gólt lő és megszerzi az UTE-nak 3:2 arányban a vezetést.

A második félidő 10. percében Priboj rúgja az UTE negyedik gólját. Ekkor azonban megsérül olyannyira, hogy kénytelen a pályát elhagyni. A tíz emberrel játszó UTE nagyszerű technikai tudása mindjobban érvényesül, s állandó fölényben marad a csapat.

Schaller két góllal biztosítja az UTE győzelmét. Az utolsó percekben az UTE javára megítélt szabadrúgást Fogl II. mint egy 40 méterről olyan erővel rúgja a kapuba, hogy a német kapus képtelen fogni a labdát. A németek igen hízelgően nyilatkoztak az UTE csapatáról.

UTE-SC Brandenburg 3:1 (2:0)

Magdeburgból egész éjjel tartó utazás után fáradtan állott ki a csapat. Rossz időben, de jó pályán 7000 főnyi nézőközönség előtt. Ez a látogatottság rekordot jelent, hiszen az előző napon tartott Drezdai SC – Hágai Sportverein mérkőzésen csak 3000 néző jelent meg.

A játék elején az UTE van fölényben,de a nehézsúlyú német csapat kerül csakhamar frontba, Knoll azonban nagyszerűen véd. Fokozatosan érvényre jut a nagyobb rutin és technika, de a középre adott labdákat Priboj nem tudja értékesíteni. A jeles csatár ugyanis előző napi mérkőzésen megsérült, mégis kitűnően dolgozott a mezőnyben, a gól előtt azonban nem érvényesült.

Schaller a bal szélen szebbnél szebb akciókat vezetett, majd helyet cserélt Egyházival, így tehát rendes helyére, a balösszekötőbe került. Itt két percen belül, lerázva magáról a brandenburgi védelmet, gyönyörű két gólt lőtt. A félidő végéig az UTE van fölényben, ám a német kapus kitűnően védekezik.

A második félidő elején Kósát lerúgják,és elhagyja a pályát. A tíz emberrel játszó UTE ellen a drezdai csapat erős támadást intéz és a 15. percben offside helyzetben gólt szerez. A gól óriási örömet keltett a közönség soraiban. A 35. percben Schaller centerezését Egyházi szépen befejeli, mire a német csapat teljesen visszaesik.

UTE – FC Plauen 1:0


Az UTE az ellenfelét gyengének tartotta s az összes tartalékokat beállította a csapatába. Még így is biztosan nyerte a mérkőzést. A gólt a második félidőben Egyházi rúgta, aki ezen a mérkőzésen már a rendes posztján a jobbösszekötőbe játszott.