A húsvéti mérkőzések

A serleget az MTK nyerte

A főváros sportkedvelő közönsége alaposan kiszórakozhatja magát a húsvéti ünnepeken. Három napra terjedt az ünnepi program s összesen hat elsőrangú mérkőzésből állott a húsvéti ciklus. A hat mérkőzésben három legjobb csapatunk, az MTK, az FTC, és az UTE vett részt, a főattrakció azonban nem a magyar futball elitcsapatainak a mérkőzése, hanem egy, kedves, szimpatikus svéd csapatnak a vendégszereplése volt.

Csapataink a svédekkel húsvéti serlegmérkőzés keretében játszottak s mindenik magyar csapat összekerült egymással is, a svédekkel is. A svéd csapat Svédország futballsportjának gócpontjából. Göteborgból való s bár a Kamraterna nevű egyesület neve alatt és színeiben játszott, nem egy klubnak a játékosaiból áll, hanem két másik göteborgi egyesület csapatának tagjai is szerepeltek benne.

Így tehát tulajdonképpen Göteborg kombinált csapatát látta és szerette meg fair, szép, úri játékáért a budapesti közönség, amelynek valóban kellemes húsvétot szereztek a fejlett svéd futballsportot méltóan képviselő göteborgiak és velük együtt a magyar csapatok is.

A húsvéti serleget a MTK csapata nyerte meg, mindhárom ellenfelét legyőzvén s megőrizvén egyúttal azt a pozíciót, amelyet ez a jeles csapat a magyar futball-sportban elfoglal. A svéd csapattal még csütörtökön lejátszotta mérkőzését s tudvalevően 4:0 (0:0) arányban győzedelmeskedett az utazástól még fáradt ellenfelén.

Húsvét vasárnapján a Hungária-sporttelepen összegyűlt 10.000 főnyi közönség előtt az Újpesti Torna Egyesület csapatával került össze a MTK és 3:2 (1:0) arányban győzedelmeskedett, majd hétfőn a FTC csapatát késztette megadásra 2:0 (0:0) arányban kivívott győzelmével. A MTK tehát mind a három meccsét megnyerte s a szép sikerre és az osztatlan elismerésre rá is szolgált.

A csapat fáradhatatlannak bizonyult s játékosait a komoly feladat komoly teljesítésének a gondolata hatotta át. Kropacsek, Mandl, Braun, Schlosszer derekasan dolgozott mindenik mérkőzésben, Orth csak az FTC elleni mérkőzésben fejtette ki igazi képességét, Molnár és Opeta , továbbá Károly, valamint a csütörtökön megsérült Vágót helyettesítő Nyúl II. nem állotta meg a helyét. Kertész ismét erőprodukciókra adta magát, Senkey még nem ér föl a legjobb klasszishoz, úgyszintén Guttmann sem.

A hétfőn lefolyt MTK – FTC mérkőzést 14.000 főnyi közönség nézte végig az Üllői-úti sporttelepen s az első gólt Kertész II., a második Orth lőtte.

Az FTC a legszebb játékot vasárnap produkálta, a mikor a svéd csapatot 1:0 (1:0) arányban legyőzte. A gólt Schwarz lőtte. Az UTE még csütörtökön játszotta le mérkőzését az FTC ellen 1:1 eredménynyel vasárnap kikapott az MTk-tól s hétfőn 0:0 arányban döntetlenül mérkőzött a svédekkel.

Pontozás szerint a serlegmérkőzés eredménye így alakult ki: 1. MTK. 6 pont, 2. FTC 3 pont. 3. UTE 2 pont. 4. Kamraterna 1 pont.