Az FTC a pólóbajnok

A Ferencvárosi Torna Club kontinentális viszonylatban is kiváló vízipóló csapatának az idén is könnyűszerrel sikerült megszereznie a bajnokságot. Erős ellenfele akadt ugyan a III. ker. TVE, a MAC, meg a MAFC csapatában. Wenk és Fazekas azonban mindenkor az FTC javára döntötte el a meccs sorsát. Teljes elismerés illeti a sikeres szereplésért az FTC csapatának minden tagját.

Nádast, dr. Liebnert, Domokost, Glattert, Keserűt, Vértessyt, Boryt, Wenket, Fazekast stb., de elismerés illeti Spetsegger Ernőt, az FTC úszószakosztályának vezetőjét is, akinek kettős erénye van. Nemcsak úszókat és vízipóló játékosokat tud nevelni, hanem azokat össze is tudja tartani. Ez is érdem és ez is az FTC vízipólócsapatának éveken át való sikeres szereplésének a titka.

Sajnáljuk, hogy az FTC ebben az évben kissé elhanyagolta a külföldi vízipóló mérkőzésekben való részvételt, pedig ennek kétségkívül meg lett volna az eredménye. A németek mindig szívesen látják vendégül a vízipólócsapatokat, különösen akkor, ha a bennük szereplő úszók egyéb számokban is indulnak. Helyesen tenné tehát az FTC, ha már most gondolna arra, hogy a csapatot lehetőleg még az idén kiküldi külföldre, mert ma minden magyar tehetséget a világ szeme elé kell állítani.