Miért lett népszerű a Nemzeti Hitelintézet Amerikában?

Néhány hónap előtt a Nemzeti Hitelintézet Részvénytársaság Amerikai Osztályt szervezett. Felkérte az amerikai magyarságot arra, hogy fölemelt részvénytőkéjének jegyzésében vegyen részt.

Nem igért a magyaroknak hirtelen meggazdagodást, nem kinált víz alatt fekvő ezreket érő telkeket, nem aranyhegyeket a szénbányákban, hanem elmondta alakulásának történetét, hihetetlen gyors fejlődését és mellékelte minden levéléhez az első csonka üzletév eredményét igazoló évi jelentését. Ez az eredmény tette népszerűvé. 

Az amerikai magyarság nem remélt készséggel és számban posta fordulattal válaszolt, bejelentette azt, hogy megértette felhivásunkat s már eddig is több ezer részvényt jegyzett, s a posta nap-nap után hozza az értékes támogatást. 

Amerikai bankok és magyar pénzküldők is felkeresnek ajánlataikkal, s hozzánk óhajtják átutalni Magyarországra szóló pénzküldeményeiket. Több ajánlatot már el is fogadtunk és csak azt kötöttük ki, hogy minden haza szóló utalványon, legyen az koronára, vagy dollárra kiállítva, feltünő nyomással rajta kell hogy legyen, hogy az utalványozottnak semmi költség nem számítható. 

Amerikai magyarok, kik ezrével kapták a panaszos leveleket, hogy mennyivel kevesebb pénzt kaptak a kifizetésnél az itthoniak különösen dollár átutalásoknál, méltányolni fogják, mit jelent ez a kiszolgálás, s módjukban van különösen ottani részvényeseinknek, hogy felhivják erre a figyelmét azoknak, kik pénzt küldenek, vagy haza készülnek. 

A Nemzeti Hitelintézet Részvénytársaság a magyar nép bankja.
Amerikai osztálya nemcsak a nevet viseli, de úgy van megszervezve, hogy az amerikai magyarságnak épen olyan figyelmes és lelkiismeretes kiszolgálást nyújtson, mint itteni ügyfeleinek. Hozzáértő vezetéssel működése kiterjed arra is, hogy haza jövő véreinek az itthoni elhelyezkedésben mindenben segítségére legyen. 

A tervezett 240 millió felemelt alaptőkére már 160 millió korona jegyezve van.
Még 80 millió korona jegyzést fogadunk el. Most a korona alacsony ára mellett 2 részvényt lehet egy dollárért venni. 


Felkérjük az Amerikában élő Magyar Testvéreinket, hogy használják ki az alkalmat és jegyezzenek most annyi részvényt, amennyit anyagi helyzetük megenged. 

Jó befektetésre tesznek szert, s közvetlenül előmozdítják azt, hogy egy magyar társadalmi és közgazdasági tényező a magyarság egyetértő összetartására építve oly sziklaszilárd intézménnyé fejlődjön, hogy felvehesse a tisztességes üzleti versenyt minden más hasonló üzlettel. 

Használja az ez oldalon levő aláírási ívet, töltse ki és küldje be a pénzt akár koronákban, akár dollárokban bármely amerikai bank, vagy amerikai magyar pénzküldő által. 

Nemzeti Hitelintézet Részvénytársaság
VI., Vilmos császár-út 25.
Budapest