A MAC nemzetközi birkózóversenye

Fischer (Graz) győzött a középsúlyban, Zólyomi legyőzte a berlini Amelongot.

A MAC hosszú évtized óta első birkózóversenyét rendezte vasárnap, amely mindenképpen méltó kezdete volt a MAC újabb birkózóéletének. Öt külföldi birkózót nyert meg a MAC első versenyén való részvételre, közöttük a kitűnő grazi Fischert, aki bécsi világbajnokságban Ruzicskát legyőzte és a berlini Amelongot, a német birkózók egyik legjobbját.

A külföldi birkózók ellen a legjobb magyar birkózók – sajnos, nem mindenütt vették fel a küzdelmet. Áll az elsősorban Ruzicskára. A MAC tulajdonképpen az ő kedvéért hozatta le Fischert, hogy itt hazai földön, az őt buzdító közönség lelkesítő buzdításai közben vegyen rajta revánsot. És Ruzicska nem állott ki a mérkőzésre.

Nem indult Vargha Béla dr. sem a középsúlyban, őt azonban pár nappal előbb szenvedett vállrándulása akadályozta a startolásban. Itt azonban a grazi Tosót, Dömény legyőzte, Fischernek azonban a hiányos tréninggel kiálló Miskey és Schmetsz ellenében sikerült az A. középsúlyt megnyernie.

Imponáló győzelmet aratott Zólyomi Amelong és klubtársa Breznotics ellen a könnyűsúlyban. Zólyomi – hosszas pihenő után – úgy látszik, visszanyerte régi nagy képességeit.
Teljesen értéktelen volt a nehézsúlyban vívott és fogásokban nagyon szegény küzdelem Szelky (Vasas) és a grazi Kossár között, úgy hogy a zsűri mindkettőt másodiknak helyezte, bár Szelkynek könnyebb testsúlya folytán a győzelemre is esélye lett volna.

A verseny erősen megszenvedte a német-magyar futballmérkőzés konkurenciáját; a látogatottság azonban ennek ellenére is kielégítő volt. A versenyt Kossuth Ferenc dr. nagy szakértelemmel, kifogástalanul bonyolította le.

A részletes eredmények a következők:
Pehelysúly: 1. Fehér, BAK, 2. Pongrácz, BAK, 3. Seemann BAK.

Könnyűsúly: 1. Zólyomi MTK, 2. Breznotits MTK. 3. Amelong „Heros”, Berlin. Sesta, Wien helyezetlen. Amelong győz Sesta ellen 34 perc, Breznotits-csal eldöntetlen, Keresztes ellen győz 20 perc, legyőzi őt Zólyomi 4 perc alatt.

Közép A) súly: 1. Fischer, Graz, 2. Miskey, MAC, 3. Schmeisz, FTC, Fischer győz Szalai ellen 5 perc, Schmeisz ellen 5 perc, Miskeyvel eldöntetlen 40 perc, Benő ellen győz 17 perc alatt.

Közép B) súly: 1. Dömény, Testvériség. 2. Zemkó, Szeged. 3. Toso, Graz. Toso győz Szalay ellen 1 perc, eldöntetlen Dierer-rel 40 perc, legyőzi őt Dörmény 10 perc alatt.

Nehézsúly:
Kossár, Graz-Szelky, Vasas 40 perc eldöntetlen, versenybírósági ítélet szerint egyik sem győztes, mindkettő második helyezett.