Háziiparunk téli teljesítménye

Az idei havas hideg tél a falu lakosságát otthonába szorította.
Ez a legalkalmasabb idő a háziipari foglalkozáshoz. Dolgoznak is az ország minden részén és tömegesen jönnek a megkeresések háziipari cikkek megrendelése végett. Annál nehezebb a háziipari cikkek elhelyezése.

A bizonytalan pénzügyi helyzet, a tőkehiány igen megnehezíti az ország lakosságának nagyobb tömegben való háziipari foglalkozását. Jelentékenyebb mennyiségű háziipari cikkek mostani beszerzése igen kockázatos lenne, mert hiszen egy árhullám, aminek előbb-utóbb be kell következnie, jelentékeny veszteséget okozhat. Ezért vagyunk kénytelenek sok esetben a kért munkatelepek, vagy beváltó-állomások működésének megkezdését elodázni.

Hosszas kísérletezések után végre sikerült külföldi összeköttetést szereznünk. Jönnek a megrendelések Hollandiából, ahol kevés pénzért sok magyar árút vásárolhatnak. Annyira rossz a hollandi pénzzel szemben a mi koronánk, hogy még szőnyegporolót is innen visznek ki a hollandusok. A kelet felé való kivitel egyelőre lehetetlen a balkán-államok szertelen beviteli vámtételei miatt.