Kispesti AC – FTC 1:0 (0:0)

Sárkány-utcai pálya. – Bíró: Fiedler Konrád.
Szinte már tradicionális jellegűvé vált, hogy az FTC és a KAC meccse soha sem múlhat el – bírói tévedések nélkül s a tradíciókban az is benne van, hogy a tévedések rendszerint az FTC-t sújtják. Most is így történt. A játék második félidejében, mikor még mindig 0:0 volt az eredmény, Nikolsburgert biztos gólhelyzetben elvágják a KAC játékosok, mire a bíró 11-est ítélt.

A 11-est Hungler II. élesen belőtte, a bíró azonban azon az alapon, hogy szerinte két FTC játékos a labda elrúgása pillanatában belépett a 16-os területére, a gólt érvénytelenítette és először újból akarta rúgatni, majd – különleges szabályismeretére támaszkodva – szabadrúgást ítélt az FTC ellen a 16-os vonalról!

Az FTC csapatkapitánya természetesen protestált a lehetetlen bírói ítélet ellen, Fiedler Konrád azonban megmaradt álláspontja mellett, jóllehet, az MLSz játékszabályai ezt mondják:
- Ha a támadó csapat játékosai a rúgás pillanatában a büntetőterületre bejutnak, vagy más szabálytalanságot követnek el és a labda a kapuba megy, a rúgás megismétlendő.

Fieder Konrád bíró ekképpen nagy sikerrel kivette az FTC kezéből a győzelmet és a felszabadult KAC-nak tíz perccel utóbb a szabadon hagyott Novik révén sikerült egy gólt elérnie, amellyel a meccs győztese maradt.

A meccsről magáról nincs sok mondani valónk. Az FTC szemmel láthatólag fáradtan játszott és amellett a játékosok túl sokat kombináltak, amellyel szemben a KAC a belső zavarok miatt Eisenhofter, Jeny és Saguly, valamint az eltávozott Turi és Blasnik nélkül, de annál nagyobb lelkesedéssel játszott.

A csapatok így álltak fel:
KAC: Varga, Mihalik, Mészáros – Raix, Stallmach, Budai – Fatter, Csontos, Jeszmás, Sándor, Novik.
FTC: Csajka – Takács, Hungler II – Szabó, Obitz, Blum – Héger, Nikolsburger, Pataki, Tóth, Wiener II.

A játék első félidejében eleinte a KAC van az előtérben, majd az FTC veszi át a támadást. Mindamellett jobbára középjáték folyik. Az első negyedóra elteltével Obitz szökteti Wiener II-őt, aki üresen lerohan és Varga csak úgy tudja megmenteni kapuját a góltól, hogy Wiener II. lábai elé veti magát.

Ezután a KAC is gyakran veszélyezteti az FTC hálóját és egy ilyen támadásnál Csontos megrúgja a földön fekvő Csajkát, mire a bíró kiállítja. A KAC tíz emberrel küzd tovább és Jeszmás néhány veszélyes lövést küld a kapura, Csajka azonban résen van. Később Nikolsburger gyönyörű lövése kapufáról pattan vissza a mezőnybe és ugyanígy eredménytelenül végződik Pataki és Tóth több akciója.

A második félidő elején bekövetkezik a föntebb jelzett eset és a játék a 11-es meg nem ítélése "illetve az újralövetés elmaradása fölött zajongó közönség miatt percekig szünetel. A mikor az izgalom kissé csillapodik, a játék tovább folyik és a 18-ik percben Noviknak sikerül a KAC gólját megszerezni. Az utolsó húsz percben szép játékot láttunk: az FTC minden erejét megfeszítve küzdött , a tömörült KAC védelem ellen azonban – Jeszmás is halfot játszott – nem tudott eredményt elérni.

A meccs végeztével Fiedler Konrád rendőri asszisztencia mellett tért az öltözőjébe és a Sporthirlap munkatársának arra a kérdésére, hogy miért annulálta az FTC gólját, így felelt:
- A lövés pillanatában két FTC-játékos belépett a 16-os területére, mire a szabályok (?) alapján szabadrúgást ítéltem az FTC ellen. A 11-est csak akkor lövettem volna újra, ha a KAC-játékosok léptek volna idő előtt a 16-os területére és a labda a kapu mellé ment volna. A közönség tehát nem tudta a szabályokat és így ok nélkül zajongott.

Miután a hivatkozott szabályok kiáltóan Fieder szabályismerete ellen szólnak és szinte példa nélküli, hogy egy klubot ilyen körülmények fosszanak meg a győzelemtől, valószínű, hogy a meccs ügye a szövetség elé kerül.