Friedrich és Sigray magukhoz akarják ragadni a hatalmat

Bécs, szept. 18.

A Neue Freie Presse beavatott helyről származó tudósítást közöl a budapesti hangulatról, amely szerint a magyar kormány továbbra is ragaszkodik ahhoz a nézetéhez, hogy az antant-követek első kollektív lépésére adott válaszjegyzékével a kérdés egyelőre elintéződik és most be kell várnia az antant további elhatározását.

Egyes budapesti antantkörökben a magyar kormány további szándékait meglehetősen pesszimisztikus módon ítélik meg. Ugy látják, hogy egyes magyar körök azt a szándékot táplálják, hogy erőszakos csinnyet vessék föl az egész integritási kérdést.

Különösen a Friedrich- és a Sigray-csoport vezető köreiben rendkívül bizakodó hangulat uralkodik és nem lehet elzárkózni attól az aggodalomtól, hogy a csapatok arra törekednek, hogy a hatalmat alkalmas pillanatban magukhoz ragadják.

E csoportok köréből indul ki az ellenállás azokkal az intézkedésekkel szemben, amelyeket a magyar kormány tesz, hogy a nyugatmagyarországi kérdésben megkönnyítse némileg az antant-körök helyzetét. Feltünt az is, hogy Friedrich képviselő, akinek politikai álláspontja közismert, egy idő óta Szombathelyen van.

Általában ugy látszik – mondja ez a jelentés – hogy a budapesti illetékes körök egészen más világban élnek és nem látják a dolgokat a maguk valóságában. (MTI.)