Pécs város burgonyaszállítója a bíróság előtt

Még 1917. év elején történt és annak idején nagy feltünést keltett, hogy a Pécs város burgonyaszükségletének beszerzésére kiutalt összeget elsikkasztották.

Dr. Tichy ferenc Pécs város tanácsnoka megbizást adott Révész Márk magánhivatalnoknak, hogy negyven vaggon burgonyát vásároljon a város részére, esetleg maximális áron felül. Révész azonban tudta, hogy a maximális áron felül szállitandó eladási árat biróilag nem érvényesítheti, kérte, hogy Pécs város helyezze letétbe a piaci ár és a maximális ár közöttmutatkozó differenciát. Révész ajánlatát elfogadták és biztositásképpen deponálták a 36.000 koronát.

A burgonyaszállitás azonban nem sikerült és Pécs visszakövetelte az átadott összeget. Révész azonban ennek eleget tenni nem tudott és így került ma sikkasztás büntettével vádolva a budapesti királyi büntetőtörvényszéknek dr. Publik Ernő királyi ítélőtáblai bíró elnöklete alatt müködő tanácsa elé.

A királyi törvényszék dr. Fábián Sándor ügyvéd beszédének meghallgatása után, enyhítő körülmények figyelembe vételével Révész Márkot hat havi börtönre itélte el. Az ítélet jogerős.