Magyarország – Délnémetország 3:0 (2:0)

Üllői-úti pálya – 25000 néző – Bíró: Schmid (Bécs)
Befejeztük hosszantartó számadásunkat a német futballal. Az eredmény igazán jóval több lett, mint amennyire legvérmesebb perceinkben is számítottunk. Mert, hogy előbb Németország csapata, majd a jobbnak, tehetségesebbnek tartott délnémet csapat egyetlen gólt se tudjon lőni a magyar kapuba s ketten féltucat gólt vigyenek haza, arra még legvadabb fantaszták sem mertek volna gondolni.

A magyar – német zárszámadással, a sokat mondó 3+3 : 0 = 6 : 0 számjeggyel minden tekintetben meg lehetnénk tehát elégedve, - ha a mai válogatott mérkőzés után megelégedettségről egyáltalán beszélni szabad.

Fordítsuk el tehát tekintetünket a gólokat jelző számokról, amelyek könnyen hipnotisálnak. Hiszen jól tudjuk, hogy a gólarány gyakran csak játék a számokkal, áttetsző szemfényvesztés, a sokszor fájdalmas igazság csillogó takarója.

Ne ujjongjunk tehát a délnémet csapaton aratott győzelemnek, a melynek sokkal nagyobb arányúnak kellett volna lenni, ha minden részletében egységes és makulátlan a magyar csapat. Élvezzük a diadal édességét, de csak bölcs mérsékléssel, mert valljuk meg: fölöttébb könnyű fajsúlyú csapat volt az ellenfél.

5 óra 30 perckor Schmid (Bécs) sípjelére a következő csapatok állanak fel.
Délnémetország: Bernstein – Müller, Kugler – Lang, Schnürle, Rehle – Kress, Popp, Bős, Neubauer, Altvater
Magyarország: Kropacsek – Fogl II., Mandl – Szabó, Guttmann, Blum – Braun, Molnár, Pataki, Schlosszer, Tóth

A helyválasztásnál a németeknek kedvez a szerencse, a magyar csapat játszik az erősen tűző nappal szemben. Hatalmas magyar támadás vezeti be a játékot. Guttmann a tisztán álló Patakihoz tolja a labdát, aki mintegy 16 méterről csodaszép, védhetetlen középmagas lövéssel a 45. másodpercben magszerzi az első magyar gólt. (1:0)

A gólt leírhatatlan lelkesedés fogadja, s izzó hangulatban a magyar csapat mindjobban erősíti, fokozza a tempót. Az 5. percben Molnár tiszta helyzetben átlépi a labdát. A 7. percben Braun beadását a német védelem parírozza. A 9. percben a német jobbszárny támadása offside-on akad meg. A 10. percben Tóth-Schlosszer összjátéka közben Schlosszer a bal szélen lefut, éles lapos beadását a középen elhibázzák, a labda Braun elé kerül, akinek lövése a kapulécről jut a hálóba. (2:0)

A 12. percben Schlosszer és Pataki támadását Bernstein kifutással menti. A 17. percben Mandl szereli a német támadást. A 21. percben Molnár magas lövését Bernstein kornerre védi. A 31. percben Pataki és Schlosszer a félvonalról mesteri támadást vezetnek, de befejezésképpen Molnár a kapu mellé lő. A 33. percben Mandl szereli le a németek támadását.

A 40. percben Schlosszer a német hátvédek között kiszökik, de 18 méterről mellé lő. Tóth támadását foultal akasztják meg, a megítélt szabadrúgásból veszélyes helyzet támad a német kapu előtt, de az utolsó pillanatban ment a tömörült német védelem.

A második félidőben erősen csökken az iram, a magyar csapat döntő fölénybe kerül, szinte állandóan a németek térfelén folyik a játék, a németek csak szórványos lefutásokkal jutnak el a magyar kapu közelébe. A 3. percben Pataki – Schlosszer gyönyörű támadását a bíró helytelenül offside címén megakasztja.

A 10. percben kiszabadulnak a németek is a gyűrűből, de Altvater kapu mellé lő. A 11. percben Molnár fejpasszából Pataki élesen lő a kapura, de Bernstein résen van. A 19. percben Tóth ideális beadásából Molnár kedvező helyzetben Kapu fölé lő. A 22. percben Müller rosszul hátraadott labdájára Molnár idejében startol s a kifutó Bernstein mellett megszerzi a harmadik gólt. (3:0)

A 25. percben Tóth jól irányított lövése Müller lábáról kornerre pattan. A 32. percben Schlosszer fölé lő. A 35. percben Pataki gyönyörű passzát Molnár kedvező helyzetben ismét elrontja. A 39. percben Pataki – Braun és Schlosszer szép támadásából Schlosszer a kapu fölé lő. Az utolsó percben még egy utolsó alkalmuk nyílik a góllövésre, Tóth lefut, közvetlenül a kapu előtt hátratolja a labdát, de most már elszántan védekező német védelem az utolsó pillanatban elhárítja a veszélyt.