Elfogták az ujpesti rablótámadás tetteseit

Egy cipészsegédet és szeretője követték el a rablótámadást

- A Hétfői Napló tudósítójától.-

Péntek este követték el Ujpesten az Öszutca 20. szám alatt azt a rablótámadást amelynek kis hijján áldozata lett az ott lakó Suhajda Gábor 51 éves cipészmester. A tettesek közül a zajra elősiető Német Józsefnek aki az öreg ccipészmesternek szomszédja, sikerült elfognia menekülés közben Komár Gábor rovottmultu kerékgyártósegédet, aki bevallotta az ujpesti rendőrkapitányságon, hogy a tettet Cifra Lajos huszonhároméves cipészsegéd és szeretője, Lakatos Sándorné, született Póvfi Julianna segitségével akarta elkövetni. Ugyanis Cifra néhány héttel ezelőtt állott be cipészsegédnek Suhajdához és észrevette, hogy Suhajdának nagymennyiségű arany és ezüstpénze van.

Czifra bevallotta ezenkivül a detektiveknek, hogy a megszökött tettestársai valószinüleg el akarnak menekülni Debrecenbe s megadta a személyleirásukat is. A detektivek rögtön kisiettek a pályaudvarokra, hogy szemmel tartsák az elutazni készülő egyéneket. A személyleirás alapján szombat este kilenc óra tájban észrevették, hogy két hozzájuk hasonló egyén akar felszállani a keleti pályaudvarról induló debreceni vonatról.

A nő magastermetü, barnahaju asszony volt és a kisérője a Czifra személyleirásával megjelölt alacsonytermetü és nyirott feketehaju egyén. Az egyik detektiv rászólt Cifrára „Te vagy Czifra?” Czifra rémülten dadogni kezdett és azonnal bevallotta, hogy ő keresett egyén. Ezután már a nő sem tagadhatott és a detektivek rövid vallatás után előállitották s az elfogott párt a főkapitányságra. Itt Angyal detektivfőcsoportvezető hallgatta ki őket. Részletesen elmondták a rablótámadás előzményeit és a tett körülményeit is. A kihallgatás után mindkettőt letartóztatták.