Kisiklott a párisi gyorsvonat

A forgalomzavar ujabb vasúti szerencsétlenséget okozott. Seespitz achenseeparti hajóállomás hidja leszakadt. A bécsi vonalon a vonat alá szoritottak egy asszonyt a gyermekével. 31 halott, 33 sebesült.

A pünkösdi ünnepek kimozgatták a nagy városok lakóit a fülledt lakásaikból és megindult a nagy vándorlás a vidék, a természet felé. Különös talákozása a véletlennek, hogy a szegény, levegőéhes városi kirándulókat sulyos szerencsétlenség érte Bécsben és Innsburuchban, ugyanakkor pedig a párisi gyorsvonat kisiklott és az ebből származó forgalomzavar egy másik vasúti szerencsétlenséget okozott.

A pünkösdi ünnepeknek 31 halott ás 33 sulyos sebesült áldozatja van. Erről szóló távirati tudósitásaink a következők:

Bécs, május 16.
( A MTI magánjelentése.) Szombaton és vasárnap az ünnepek miatt a forgalmi eszközöket óriási tömegben rohanta meg a közönség, amely a már megszokott tolongáson és veszekedésen felül hallatlan kiméletlenséget tanusitott. Sulyosbitotta a helyzetet az is, hogy a Bécsből kiinduló vasutak nagy része éppen az ünnepek előtt pár nappal beszüntette a förgalmat. A közeli Mauer községben, ahol még jár a gőzüzemű vicinális, egy idősebb hivatalnoknőt nyolcéves fiával együtt a tömeg a vonat alá taszitott. Mindkettő szörnyethalt. Tulln közelében a nyilt pályán egy férfi holttestét találták meg. Bizonyosra veszik, hogy az illető a tulzsufolt vonatról esett le.

Innsbruck, május 15.
Késő este elterjedt itt az a hiresztelés, hogy Seespitz achenseeparti hajóállomáson a kirándulókkal zsufolt hajóhid leszakadt. Egyik verzió szerint hét nő és egy gyermek meghalt, tizenhat ember sulyosan és igen sok könnyen megsebesült. Más verzió szerint tizennyolc a halottak száma.
( MTI. )

Páris, május 15.
( Hrvas.) A páris-toursi gyorsvonat az éjjel Uzerche és Le Vigeois közt eddig ismeretlen okból kisiklott. Négy utas meghalt, három katona és egy civilutas megsebesült. A kisiklás következtében a Ferigneux felé vezető vonalon próbálták lebonyolitani a forgalmat, de itt is baleset történt. La Bachellerie pályaudvaron a 71. számu vonat siklott ki, amelynek hét utasa meghalt, harmincöt pedig sulyosan megsebesült. A forgalom szünetel.
( MTI. )