Két álarcos rabló meggyilkolt egy gyöngyösi multimilliomost

Oesterreicher Miklós tragikus halála – Este 10 órától reggel ötig tartott a haláltusája – Elrabolták a nála levő pénzt

Gyöngyös, május 22.

Oesterreicher Miklós, a hires gyöngyösi vasnagykereskedőház és több nagybirtok tulajdonosa tragikus körülmények között halt meg ma hajnalban. Tegnap este pusztaszöllősi kastélyában Kornél nevü öccsével együtt sétált ugy 10 óra tájban egyszerre két álarcos felfegyverzett egyén lépett elébük. Miklóstól a pénztárcát köüvetelték és mikor megkapták, szó nélkül agyonlőtték Oesterreicher Miklóst.

A gyilkosok a gaztett után rögtön elmenekültek, ugy hogy a halálos dermedtségben levő ifjabb Oesterreicher nem is gondolhatott az üldözésükre. A lövések zajára odafutott emberekkel Kornél bevitte fivérét a kastélyba, azonnal orvosért küldtek, de az áldozatot már nem lehetett megmenteni.
Reggel 5 órakor, hét órai kinszenvedés után meghalt.

Azonnal értesitették Gyöngyösön tartózkodó apósát, Székely Mihály budapesti vezérigazgatót, aki azonnal megtette a feljelentést a gyöngyösi rendőrségen ás intézkedett a temetés iránt. A nyomozás ez ideig nem hozott eredményt. Vasárnap d. u. 3 órakor temették nagy részvét mellett a 27 esztendős szorgalmas jószivü embert, aki két nappal ezelőtt ünnepelte házasságának harmadik évfordulóját. Kétéves kis fiu és egy egyéves kisleány gyászolják benne apjukat.