Magyarország – Középnémetország 3:2 (1:0)

Hungária-úti pálya. – 25.000 néző. – Bíró: Hebak (Prága)
Ünnepi akkord nyitotta meg a mérkőzést. Tibor Lajos az MLSz alelnöke a köréje gyűlt játékosok gyűrűjében üdvözölte Kertész Vilmost, aki ezúttal 50-edszer szerepelt a válogatott csapatban. Sok sikert kívánt a jubilánsnak és az MLSz háláját tolmácsolta fáradhatatlan munkásságáért. Külön üdvözölte Kertészt Hedicke, a Középnémetországi szövetség elnöke is, majd a meghatott jubilánssal mindkét csapat játékosai kezet szorítottak.

3 óra 10 perckor Hebak (Prága) bíró felhívására a következő csapatok állottak fel:
Magyarország: Kropacsek (MTK) – Vogl II. (UTE), Senkey (MTK) – Kertész II. (MTK), Orth (MTK), Blum (FTC) – Braun (MTK), Molnár (MTK), Pataki (FTC), Schlosser (MTK), Jeny (KAC)
Középnémetország: Dolling (Eintracht, Leipzig) – Denkewitz (Wacker, Leipzig), Drechsel (Ring, Dresden) – Pranse(Sp. V, Leip.), Edy, (V. I. B. Leipz.), Mückenheim (Sp. V. Leipzig) – Weissenborn (Leipzig), Schmid (Sp. V. Leipzig), Förderer (SC Halle), Paulsen(V. I. B. Leipzig), Göbelein (SC Halle)

A helyválasztásnál a csapatkapitányi tisztet betöltő Kertész II.-nek kedvez a szerencse s a németek kezdenek erős széllel szemben, ennek ellenére a magyar csapat veszi át a támadó szerepét s balszárnyunk támadása a német védelmen törik meg. A 2. percben a német jobbszárny támadását viszont a magyar védelem szereli könnyen. Orth 25 méteres szabadrúgása a kapu fölé került.

A 3. percben Patakit szereli a német védelem. A 4. percben Jeny beadása Orthoz kerül, aki 25 méterről élesen kapu mellé lő; a következő percben Schlosser lövése kerül a kapu fölé. A 12. percben Molnár plaszírozott lövése centiméterekkel kerüli el a kaput. A 13. percben Molnár támadásából Kertészhez kerül a labda, akinek lövése kornert hoz, melyet még további két korner követ eredmény nélkül. A 14. percben Schlosser-Pataki-Molnár szép összjátékából utóbbi lövését Dölling szépen védi.

A 36. percben Jeny beadásából Pataki kapu fölé lő. A 37. percben Molnár támadását oly módon akarja a német védelem megakadályozni, hogy előbb kézzel tartja fel, majd a lábát fogja le; a szabálytalan szerelésért a bíró 11-est ítél, melyből Orth megszerzi az első gólt (1:0) A 40. percben Jeny lefutásából és beadásából Molnár kapu fölé lő. Kornerarány 5:0 a magyarok javára.

II. félidő. Magyar támadás vezeti be a második félidőt is, de Schloszer akciója megakad a német védelmen. A 16. percben Pataki – Molnár folytonos passzolgatása annyira megzavarja a német védelmet, hogy egy középmagas passzt Drechsei tehetetlenségében kézzel hárít el, melyért újabb tizenegyest ítél a bíró. A tizenegyest Orth rendeltetési helyére juttatja. (2:0)

A 19. percben Jeny élesen lőtt magas labdáját Dölling kiejti, a labda Schlosszer elé kerül, az a jobb összekötőbe tolja s Molnár védhetetlen lövéssel megszerzi a harmadik gólt. (3:0) A magyar csapat továbbra is frontban marad s Jeny szép beadását Molnár a kapu mellé fejeli. A 24. percben Senkey és Vogel tétovázását kihasználva, Wiessenborn átadásából Schmid a későn kifutó Kropacsek mellett megszerzi a németek első gólját (3:1)

A 25. percben Schlosszer passzából Pataki szép lövését Dölling védi. A 26. percben Pataki góllal kecsegtető támadását az utolsó pillanatban szerelik le. A 30. percben Göbelien négyméteres offside állásból indul, lefut, Paulsenhez passzol, ez Schmidhez tolja a labdát, aki a balösszekötő helyéről, mintegy 15 méter távolságból éles, magas, de védhető lövéssel az ellenkező sarokba juttatja a labdát. (3:2)

A nem várt eredmény egy kis életet önt a mindjobban ellaposodott játékba. A 32. percben Edy Orthot csúnyán lefaultolja, úgy hogy ő percig nem tud játszani, mely idő alatt Blum a közép, Schlosser, pedig a balhalf helyén játszik. 34. percben Drechsel Patakival ütközik össze, őt is kiviszik, de rövidesen ismét visszatér. A 34. percben a túlságosan előrehozódott Kertész mellett Paulsen lefut, de lövése Kropacsek zsákmánya lesz. Schmid lövése a kapu fölött kerül ki a mezőnyből.

A 43. percben Patakinak nyílik alkalma az eredményt szépíteni, de biztos helyzetben elveszti a labdát. A 45. percben Molnárt a 16-oson belül csúnyán foultolják, de a bíró nem veszi észre s csupán kornert ítél, melyet kétszer is megismétel a magyar csapat minden pozitív eredmény nélkül. Félhomályban, magyar támadással ér véget a mérkőzés. Kornerarány 3:0 a magyarok javára.