II. oszt. válogatott – Középmagyarországi válogatott 2:1 (1:1)

Hungária-úti pálya. – Bíró: Auspitz Sándor.
A II. osztályú válogatottaknak a középmagyarországi válogatottakkal vívott mérkőzése mintha nemcsak időben, hanem sportteljesítményben is bevezetője lett volna a nagy mérkőzésnek annyira hasonlított hozza.

A játék általában a budapesti csapat fölényeit mutatta. Vidék kezd, a balszárny támadását Kiszely mellé lövi. Pluhár centerét középen hibázzák. Zilizi kiszökik, de elveszti a labdát. Fülöp letolásával Setcsik kiugrik, a kapus kiejti a labdát, amit Pluhár ballábbal élesen lő a kapuba. (1:0)

Pluhár két centerét középre hibázza el Szabó. Fülöp szökteti Kovácsot, de a vidék kornerre ment. Pluhár kiszökik, de kapu fölé lő. Zilizi lövését Zsigmond védi. Pluhár centerét Sefcsik gyengén lövi. Közeli szabadrúgás Budapest ellen kapu fölé. Müller hibáz, Bene fölé lő. Kovács centerét Pluhár Rázsóhoz tolja, lövését kornerre védik. Pluhár centerét Sefcsik kézzel stoppolja és lövi gólba, a bíró persze nem adja meg a gólt.

Egy percre rá Zilizi támadást vezet, kiadását Bán centerezi, Zvolenszky hibáz. Kiszely élesen lövi a sarokba. (1:1) Ezután a vidék teljesen kapujához szorul, de a belső csatárok a legszebb akciókat is kihasználatlanul hagyják.

A II. félidőben Budapest második góljáig állandó fővárosi fölény eredmény nélkül. Pluhár Rázsó, majd Kovács lefutásait a mindig egyénileg játszó Sefcsik és a végtelenül lassú Szabó elhibázzák. A félidő közepén, Eichbaum passzából Kovács lefut, Farkas kornerre véd. A korner Farkas lába közé esik és a sarkáról a gólba falsol. (2:1)

A gól után váratlanul élénk támadásokba fog a vidéki csatársor, s a jól működő halfsor támogatásával tetszetős akciókat vezetnek Zsigmond kapuja ellen. Stricker lefutásait, Zilizi kiszökéseit azonban a mindjobban belejött Müller és Zvoleszky leszerelik. A budapesti csapatnak is van még sok szép helyzete, főként Kovács lefutásai révén, míg Pluhárt elhanyagolják, a belsők azonban a játék végéig sem jönnek bele a játékba s mindent hibáznak.