Rademacher új világrekordja 200 méteren

Fröhlich is jobb időt úszott a 100 méteres hátúszás világrekordjánál

Október 2-án vasárnap Darmstadtban lezajlott úszóverseny világviszonylatban is elsőrangú német eredményeiről szól híradásunk. Rademacher megcáfolta a német lapok véleményét, melyek menteni akarván, Sípostól szenvedett vereségéért letöréséről írtak.

Megvádolta a német sportsajtó a „Hellas” vezetőségét, hogy forszírozott versenyegyeztetéssel, szó szerint „rablógarázdálkodással” tönkreteszi Rademachert, a kiváló úszótehetséget, azonban elégtételére a „Hellas”-nak Rademacher vasárnap bebizonyította, hogy nem ártott neki az erős versenyszezon, s hogy tényleg ő a világ legjobb mellúszója.

A darmstadti úszóversenyen 200 méteres mellúszásban 2 p 53.2 mp-es időt ért el, amely 2.2 mp-el jobb a saját maga által tartott eddigi világrekordnál. A kis Fröhlich, a nálunk is megcsodált magdeburgi hátúszó sem maradt dicsőségben klubtársa mögött; a 100 méteres hátúszásban 1 p 14.4 mp-es nagyszerű időt ért el.

Ez az eredmény jobb az ausztráliai W. Kealohának Antwerpenben elért 1 p 14.4 mp-es világrekordjánál, de minthogy a nemzetközi úszószövetség nem hitelesíthet a német szövetség szabályai alapján fejes starttal elért hátúszó eredményt, Fröhlich kiváló ideje csak német hátúszó rekord.