Magyarország – Svédország 4:2 (1:0)

Üllői-úti pálya – 25.000 néző – Bíró: Boas (Hollandia)
Svédországot nem kellett ismertetni a magyar közönség előtt: kihozta tehát a szíve, amely már régen barátokul fogadta észak fiait. Indult is az Üllői-úti pályára – a minduntalan esővel fenyegető idő ellenére – olyan népvándorlás, amilyennel a legszenzációsabbnak ígérkező magyar-osztrák meccs is csak a legszebb nyári időben dicsekedhetett. Az autók, magánfogatok hosszú sora pedig annak a jele volt, hogy a mérkőzés jelentőségét a társadalom minden rétege átérezte.

Magyarország: Zsák („33” FC) – Mandl (MTK), Fogl II.(UTE) – Kertész II. (MTK), Obitz (FTC), Blum (FTC) – Braun (MTK), Molnár (MTK), Orth (MTK), Schlosser (MTK), Jeny (KAC)

Svédország: Lindberg – A. Andersson, Stenborg – Möller, G. Johansson, N. Karlsson – N. Larsson, H. Karlsson, Appelskog, Hjelm, Kock

Orth kezd, s balra kiadott labdája a svéd halfokon akad meg,akik jobbszárnyukat vetik frontba s Mandl lábáról lepergő labda már az első percben kornerhez juttatja a svédeket. Védelmünk elhárítván a veszélyt, a Schlosszer-Jeny pár vezet támadást, Jenyszép beadását Stenborg hárítja el. a 3. percben Molnár szökteti Orthot, de a svéd bekkek erélyes közbelépése megakadályozza a lövésben.

A 4. percben Larsson hosszú labdája a magyar kapu mellé jut. A következő percben Schlosszer átadásából Jeny lefut, néhány méternyire a kornervonaltól, pontosan centerez, de Molnár fejese a kapu mellé kerül.

A 12. percben csakis egészen kivételes szerencse menti meg a svéd kaput a biztos góltól. Jeny magas beadását Molnár a kapujából kiugró Lindberg mellett elfejeli, az üres kapu felé haladó labda már-már gólnak látszik, amikor Stenborg az utolsó pillanatban elhárítja a veszedelmet.

A 13. percben Carlson hosszú labdája a magyar kapu mellé jut. A 14. percben Orth a Schlosszertől kapott labdával kiugrik a svéd hátvédek között s igen nehéz helyzetből irányzott bombaszerű lövéssel megszerzi az első gólt. (1:0)

A 16. percben ismét kedvező helyzet adódik a svéd kapu előtt, de Molnár késik. A svédek szórványos támadásait Fogl és Mandl biztosan hárítják el. A 32. percben Schlosszer Imre szép beadását Molnár fejjel továbbítja, de Lindberg résen áll. A 34. percben Braun miután a jobb lába megrándult kiáll.

A 35. percben Orth és Blum passzjátéka köti le a figyelmet, amelynek befejezésképpen Blum mintegy 18 méterről élesen kapura lő, Lindberg a nehéz labdát csak a felső kapufára tudja tolni, ahonnan azonban ismét visszakerül az ölébe. Jeny lefutása kornert hoz.

A 38. percben a svéd balszárny szép támadását Carlson hibásan fejezi be. A 40-ik percben Molnár lövése a svéd kapu mellé jut. A 45-ik percben Jeny éles lövését védi Lindberg, majd Jeny újabb lefutása kornert hoz, miközben véget ér a félidő. Korner-arány 3:1.

A második félidőben ismét teljes lesz a magyar csapat, amennyiben a megsérült Braun helyére Pluhár (BEAC) áll be.

Rövid svéd támadás után a magyar csapat veszi át az irányítást. Orth egy Blumtól kapott labdát a 3. percben Schlosszerhez tol, aki pillanatnyi késedelem nélkül szökteti a hátvédek között kiugró Orthot, s ez kitűnően startolva a hátvédek előtt eléri a labdát s kapásból lőtt lapos labdájával gyönyörű gólt szerez. (2:0)

Pluhár támadása kornert hoz. A következő percben a svédek jutnak kornerhez. A 6. percben Pluhár lefutja a svéd védelmet, de kissé előreadott beadását Lindberg fogja. A 8. percben éri el a magyar csapat harmadik gólját. Molnár átadott labdáját a nehéz helyzetben levő Orth hirtelen elhatározással mesteri lábváltással kapásból a gólba lövi, a kapus, a hátvédek és a közönség általános meglepetésére. (3:0)

A 23-ik percben a svéd balszárny támadása kornert hoz. A 25-ik percben ismét Orth lövése foglalkoztatja Lindberget. A 26. percben a svéd jobbszárny támadása kornerrel végződik. A szépen irányított beadás nyomán kavarodás támad a magyar kapu előtt, az egyik svéd csatárhoz kerül a labda, aki azt emelt lövéssel küldi a magyar kapura. Fogl csak későn veszi észre a veszélyt s utolsó mentségképpen kézzel hárítja el a gólt.

A megítélt tizenegyesből Carlson éles lövéssel megszerzi a svédek első gólját. (3:1)
A magyar csapat ezután ismét fokozza a kissé ellankadt tempót, s a 31-ik percben egy Orth által átengedett labdából Schlosszer a negyedik gólt lövi. (4:1)

A 40. percben Carlson hosszú labdáját Zsák fogja. A 41. percben Jeny labdája kornert hoz. A 43. percben az esőtől felázott síkos talajon Fogl II. egy könnyű labdát elhibáz s a résen álló Carlson nyolc méterről védhetetlen lövéssel megszerzi a második svéd gólt. (4:2)

Középjátékkal ér véget a mérkőzés.