Nyári zivatar

Milliókra menő toilett-ek mentek tönkre

Az ötnapos rekkenő hőség után vasárnap este óriási vihar vonult el a főváros fölött. Féltíztájban, villámlás és mennydörgés közt, megeredt a zápor és félelmetes szinjátékban volt részük azoknak, akiket a nyári zivatar az utcán ért.

A zöldbeli vendéglők, mulatóhelyek publikuma közt nagy konsternáció támadt, mindenki fedél alá akart menekülni, de ez csak igen keveseknek sikrült. A drága toilett-ek mind tönkrementek s hozzáértők szerint milliókra rug a kár, amit a nyári kirándulók szenvedtek. Ilyen kaliberű vihar évek óta nem volt Budapesten.

Csak természetes, hogy a bérkocsisok, akik a husszoros viteldíjat még mindig kevésnek találják, rögtön beletalálták magukat a konjunkturába s egyáltalában nem voltak hajlandók arra, hogy a közönségnek rendelkezésére álljanak.

Egy fiatal házaspárnak, mely majdnem könyörögve kérte az egyik Rákoczi-úti stadnál a konfliskocsist, hogy vigye őket haza a Teréz-körutra, az összegyűlt bérkocsissegédek röhögve ezt felelték:
- Most persze jók volnánk ugy-e?
Mért nem ülnek akkor kocsiba, ha szép idő van? Maguk sincsenek cukorból, hát nem baj, ha egy kicsikét meg is áznak.

Ez a jelenet mindenütt megismétlődött, amit bizonyára megelégedéssel vesznek tudomásul azok a hatóságok, melyek oly buzgalommal emlegetik a bérkocsisok viteldiját.