A cím, mint olyan, avagy: Van egy kis problémánk...

Nem bírtam nem észrevenni a tematikus tájékoztatómban, hogy kihagytam a vasárnapot. És nem bírtam nem észrevenni, hogy nem írtam arról sem, hogy melyik a legkedvesebb újságcikk címem. A hiányosságot most pótolom.

Az elmúlt hét év legjobb címe a Szembajos huszárok Bécsben. Ez annyira jó, hogy legszívesebben elküldeném egy vizespóló-versenyre - biztos vagyok benne, hogy csemegekosarakkal megrakodva térne haza.

Ha már a címeknél tartunk, érdekes lenne egy pillantást vetnünk a stílusukra:
Borzalmas halál, Borzalmas dráma, Borzalmas bányaszerencsétlenség, Borzalmas eset, Borzalmas tűzvész.
Feltűnő, hivalkodó címek, amelyeket a rikkancsok a legforgalmasabb helyeken is gond nélkül kiüvölthettek magukból. Rövidek, figyelemfelkeltőek. Magában az újságban is vastagon szedve áll, hogy Figyelem, érdekesség! És mellette a cím: Merénylet a német császár ellen.
Bulvár stílus, érdekes képekkel…
És mit eszünk meg most?
Ma a cím röviden, tömören, minden drámai körítés nélkül jelzi, hogy miben fogunk elpusztulni. Barrakuda - gyilkos hangyák, Ősrobbanás (már megint), Meteorit, Lavina,
A 007-es óta - aki nem mást, mint a világot mentette meg könnyed eleganciával és kellő humorral évtizedeken át- divat a nyugalom (esetleg fő...).  Éppen ezért azt tanácsolom, hogy ha a levegőben egy repülőnek mind a négy hajtóműve leáll, mondjuk azt, hogy: Van egy kis problémánk...
És utána se drámázzunk, hanem legyünk aktívak és irtsuk ki a rossz fiúkat, égessünk hangyákat, lélegeztessünk szájból szájba jegesmedvét ( nehogy kihaljon itt nekem ), végezzük el az inszeminátor képzőt, és tömjük be az orrán-száján eresztő vulkánlukat . Ennyi volna most hirtelen.